Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну

Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.

Справа щодо збиття літака МН17 в небі над Донбасом й досі триває, оскільки "справа "малайзійського Боїнгу" болить усьому світові". Так, в Україну готова приїхати група нідерландських прокурорів та слідчих для вироблення подальших кроків у розслідуванні авіакатастрофи. Про це заявив посол Нідерландів Йоганнес де Мол під час зустрічі з генпрокурором Іриною Венедіктовою, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Співпраця ж в рамках міжнародної спільної слідчої групи наразі є плідною та продуктивною і з українського боку буде тільки поглиблюватись. Такі злочини проти людяності мають бути покарані і для цього ми наразі задіюємо всі можливі ресурси, - повідомила Венедіктова.

Також в ході цієї зустрічі сторони обговорили можливість візиту в Україну генерального прокурора Нідерландів. Своєю чергою посол Нідерландів заявив, що для напрацювання подальших кроків у справі МН17 до України готова приїхати група нідерландських прокурорів та слідчих.

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року пасажирський літак МН17 виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур і був збитий над територією Донбасу. Внаслідок авіакатастрофи загинули 283 пасажири та 15 членів екіпажу

Окрім цього Міжнародна експертна група дійшла до висновку, що зенітно-ракетний комплексу "Бук", із якого збили малазійський літак, належав 53-й військовій бригаді протиповітряної оборони Росії, базованій у місті Курськ. 

Читайте також
Авіакатастрофа АН-26 на Камчатці: у МЗС повідомили чи були українці на борту літака (відео) Авіакатастрофа АН-26 на Камчатці: у МЗС повідомили чи були українці на борту літака (відео)
Роботу рятувальників щодо ліквідації наслідків смертельної авіакатастрофи ускладнює сильний вітер у регіоні. Усі тіла загиблих були знайдені, серед них є неповнолітня дитина.
Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців
Російські окупанти стверджували, що їхній позиції обстріляли українські військові, однак згодом виявилось, що їхні "побратими" підірвались на власних же мінах.
На Донбасі загинув 24-річний захисник України - Євген Курасов (фото) На Донбасі загинув 24-річний захисник України - Євген Курасов (фото)
Від кулі російського ворожого снайпера поблизу Пісків у зоні бойових дій обірвалось життя 24-річного військового із Сумщини - Євгена Курасова.
Loading...
Load next