На фестивалі «Санденс» покажуть український фільм про катастрофу рейсу MH17

На фестивалі «Санденс» покажуть український фільм про катастрофу рейсу MH17
Світова прем'єра драми «Клондайк» відбудеться в основному конкурсі фестивалю. Фільм «Клондайк» в Україні вийде у 2022 році.

В основному конкурсі кінофестивалю «Санденс» відбудеться світова прем'єра фільму «Клондайк» про події війни на Сході України та катастрофу рейсу MH17. Повідомляє SUNDANCE film festival 2022.

Драма режисерки Марини Ер Горбач, створена за підтримки Держкіно України, стане першою в історії українською ігровою стрічкою в міжнародній конкурсній програмі World Cinema Dramatic Competition головного фестивалю незалежного кіно у США.

Для мене ця картина – "ракета" проти страху військової агресії з боку Росії перш за все для самої себе. "Клондайк" з‘явився на перетині безсилля зупинити війну та глибокої поваги й вдячності тим, хто відстоює Україну. І ще це мрія про мир в Україні, – пояснює задум фільму режисерка Марина Ер Горбач.

Фільм

У фільмі йдеться про родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Ірка і Толік очікують народження першої дитини, але в їх життя, разом з уламками боїнга, приходить війна. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

"Клондайк" емоційно та глибоко окреслює невизначеність життя родини в зоні бойових дій. Камера розповідає про збитки, завдані їх оселі, з пронизливим визнанням того, що їхні життя також були назавжди змінені, – кажуть куратори «Санденсу».

Головні ролі у фільмі виконали:

  • Оксана Черкашина («Погані дороги»);
  • Сергій Шадрін («Чорний ворон»);
  • Олег Щербина («Черкаси»).

Нагадаємо, що у суді з MH17 прозвучали перші суми компенсацій. Юристи кажуть, можна було і без них, але не бачать каяття обвинувачених.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Суд у справі MH17: сьогодні прокуратура оголосить вирок Суд у справі MH17: сьогодні прокуратура оголосить вирок
Прокуратура Нідерландів закликала суд призначити компенсації обсягом від 30 до 40 тисяч євро родичам жертв катастрофи рейсу MH17.
Жиру: були приголомшені пропущеним м'ячем від України Жиру: були приголомшені пропущеним м'ячем від України
24 березня збірна України провела матч кваліфікації чемпіонату світу-2022 проти Франції.
Loading...
Load next