Відшкодування збитків: Ірану висунули ультиматум у зв'язку з компенсаціями за збитий літак МАУ

Відшкодування збитків: Ірану висунули ультиматум у зв'язку з компенсаціями за збитий літак МАУ
Пасажирський літак Boeing 737-800 рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України", який прямував із Тегерана до Києва, розбився 8 січня 2020 поблизу столиці Ірану.

Міжнародна група з координації допомоги жертвам збитого літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном вимагає, щоб іранська сторона до 5 січня 2022 року підтвердила свою готовність брати участь у перемовинах щодо компенсації. Відповідну заяву 16 грудня було опубліковано на сайті МЗС України.

Зазначається, що представники Канади, Швеції, Великобританії та України, які входять до групи, 16 грудня зустрілися онлайн, аби обговорити відповідь Ірану на пропозицію щодо обговорення компенсації.

Ми надіслали ще один запит, яким запросили Іран обговорити питання, що стосуються наших претензій та вимог у контексті відшкодування збитків за збиття PS752, протягом тижня із 17 січня 2022 року. Однак, з огляду на очевидне небажання Ісламської Республіки Іран конструктивно та вчасно розв'язувати це питання, у нашій відповіді Ірану зазначається, що іранська сторона повинна до 5 січня 2022 року підтвердити свою готовність брати участь у переговорах із Координаційною групою, — ідеться в повідомленні.

В разі непідтвердження Іраном участі в перемовинах, групі доведеться "дійти висновку, що подальші спроби домовитися про відшкодування з Іраном марні" та розглянути інші шляхи розв'язання цього питання в межах міжнародного права.

Своєю чергою у МЗС зазначили, що за два роки після катастрофи Іран досі не виявив зацікавленості в дотриманні своїх міжнародно-правових зобов'язань і "терпіння Координаційної групи вичерпується".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Ірані судять 10 військових через збитий український літак.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих
Під час переговорів у Києві іранська делегація запропонувала виплатити компенсацію у 150 тисяч доларів родинам загиблих українців, що були на борту літака МАУ, який збили іранські бойовики поблизу Тегерану 8 січня 2020 року. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.
Авіакатастрофа МАУ: Іран виплатить компенсації родичам загиблих до рішення суду Авіакатастрофа МАУ: Іран виплатить компенсації родичам загиблих до рішення суду
Іран планує повністю виплатити компенсації сім'ям загиблих у катастрофі літака авіакомпанії МАУ біля Тегерана в якій загинуло 176 осіб, з них 11 - українці.
МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ
У канадському МЗС створили посаду старшого радника з питань катастрофи літака МАУ в Ірані, який братиме участь у підготовці до переговорів з іранською стороною.
Loading...
Load next