Україна святкує День святого Миколая

Україна святкує День святого Миколая
У неділю, 19 грудня, християни вшановують пам’ять Святителя і Чудотворця Миколая, Православна церква України з нагоди свята проводить божественну літургію.

Святий Миколай є одним з найшанованіших святих християнської церкви, його називають чудотворцем, захисником дітей та покровителем мандрівників. Пише у Facebook Митрополит Епіфаній.

Саме 19 грудня українці традиційно дарують малечі гостинці – так звані "миколайчики".

Добрі діла, справи милосердя і благодійності мають свою основу в істинній вірі, нею живляться, нею спонукаються та, у свою чергу, її засвідчують.

Святитель Миколай тому і називається найперше зразком, правилом, каноном віри, що його життя є еталоном, прикладом, з яким ми можемо звіряти наше життя, щоби зрозуміти, чи справді воно є таким, яким має бути життя християн, - митрополит Епіфаній.

Традиції свята

Микола Чудотворець прославився, як захисник знедолених, сиріт, хворих і нужденних.  Раніше, починаючи з цього дня, дозволялося свататися. А якщо дівчина мріяла про зустріч з судженим і заміжжя, читала Святому Миколаю молитви.

  • люди пробачали проступки своїм рідним;
  • дітям ховали подарунки під подушку. Якщо дитина відрізнялася вихованням і кмітливістю, їй дарували щось смачне. А неслухняним під подушки клали лозину;
  •  потрібно одягнутися в новий гарний одяг і до свята прибрати в будинку, щоб він виглядав ошатно і красиво;
  • також ворожили на майбутню долю.

Що не можна робити на День Святого Миколая

  • займатися важкою фізичною працею, ремонтом, рукоділлям (шити, в'язати, вишивати), пранням, прибиранням;
  • відмовляти тим, хто потребує допомоги, якщо у вас про неї просять, адже це великий гріх;
  • лаятися, лихословити, злитися, вихлюпувати негативні емоції, бажати кому-небудь зла;
  • допускати бруд і безлад в будинку - прибратися слід напередодні;
  • стригти волосся;
  • просити в борг. До свята потрібно навпаки віддати всі свої борги, щоб не втратити фінансової удачі на весь наступний рік.

День ангела крім Миколи святкують також чоловіки з ім'ям Максим.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків
Верховна Рада має намір надати батькові можливість брати відпустку до двох тижнів при народженні дитини. Ухвалення відповідного законопроєкту №3695 у другому читанні та в цілому підтримали 269 народних депутатів на позачерговому засіданні парламенту в четвер, 15 квітня.
Loading...
Load next