У Києві пройшла смолоскипна хода до 113-річчя з дня народження Степана Бандери

У Києві пройшла смолоскипна хода до 113-річчя з дня народження Степана Бандери
У Києві 1 січня в парку імені Тараса Шевченка розпочалася смолоскипна хода з нагоди 113-ої річниця з дня народження Степана Бандери, яка завершилася під будівлею Офісу президента.

На вулиці Банковій учасники ходи провели молебень та віче. Повідомляє Укрінформ.

До учасників акції вийшов представник Офісу президента, якому передали звернення щодо присвоєння Мирославу Симчичу звання Героя України. Його пообіцяли розглянути та надати відповідь до 4 січня.

Організатором акції виступила політична партія “ВО Свобода”. Планувалося, що хода рушить Володимирською вулицею через бульвар Тараса Шевченка до Хрещатика і зупиниться на Майдані Незалежності. Але було вирішено йти під Офіс президента.

Приходжу кожен рік вшанувати провідника української нації, вже п'ятий раз. Це поклик душі, це наші герої, це наша земля. Підемо під Офіс Президента вимагати присвоїти звання Героя України сотнику УПА Мирославу Симчичу, який у свій час розбив дивізію НКВД, — розповів учасник ходи Володимир Тарасенко.

У посольстві Ізраїлю в Україні засудили марш на честь Бандери. Таке повідомлення є на Twitter Посольства Ізраїлю.

Ізраїль засуджує націоналістичний марш на честь Бандери. Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні. Ми вимагаємо розслідування антисемітських проявів, які мали місце під час маршу, згідно із законом, прийнятим у 2021 році, - йдеться в дописі.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Запорізька авіакомпанія "Мотор Січ" відновлює рейси "Київ-Львів" на 50-річних літаках Запорізька авіакомпанія "Мотор Січ" відновлює рейси "Київ-Львів" на 50-річних літаках
З 24 червня з Києва до Львова курсуватимуть лайнери, які зійшли з конвеєра ще у 1971, 1972 і 1973-х роках.
Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів
Внаслідок негоди без електроенергії залишилися 75 населених пунктів в чотирьох областях України.
Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України
Німецький лоукостер Eurowings, що входить до Lufthansa Group, відкрив продаж на перший рейс до України. Відомо, що літаки лоукостера курсуватимуть з та до Дюссельдорфа.
Loading...
Load next