"Є така професія — щовечора брехати": у шкільному підручнику російську пропаганду проілюстрували фото Наталії Мосейчук зі свастикою

"Є така професія — щовечора брехати": у шкільному підручнику російську пропаганду проілюстрували фото Наталії Мосейчук зі свастикою
Видавництво «Оріон» випустило книжку у 2018 році.

Українські соцмережі поширюють фото сторінки зі шкільного підручника за 10 клас, в якому тему російської пропаганди проілюстрували світлиною ведучої телеканалу 1+1 Наталії Мосейчук з підписом «Бандеровидение» та нацистським символом — свастикою. Зокрема на світлину зреагували в телеграм-каналах, пише НВ.

Зазначається, що на плакаті розміщено українські телеканали, а ведучу Мосейчук зобразили як вампірку. Також в центрі напис українською «Є така професія — щовечора брехати». Поряд з фото є посилання, де його поширюють як російську пропаганду.

Учням пропонують це як дослідження, після якого вони мають відповісти на декілька питань: «Чи можна цей плакат назвати пропагандистським? Який основний зміст цього зображення?» та подібні.

Пропаганда є засобом інформаційної війни, яка ведеться з метою послаблення моральних сил суперника й посилення власних, — зауважують авторки підручника після завдання.

Варто додати, що цей постер подано на сторінці 151 в одному з варіантів підручника з Громадянської освіти для 10-го класу. Його авторками є Тамара Бакка, Любов Марголіна і Тетяна Мелещенко. Видавництво «Оріон» випустило книжку у 2018 році.

Також користувачі мережі в коментарях під постами пишуть, що вже давно бачили такі ілюстрації і навіть навчалися по цьому підручнику в школі.

Нагадаємо, раніше Держкомтелерадіо заборонив ввезення трьох дитячих книг з країни-агресора.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next