У підручнику з української мови Авраменка помітили посилання на порносайт

У підручнику з української мови Авраменка помітили посилання на порносайт
У шкільному підручнику з української мови для учнів 10 класу за 2018 рік міститься посилання, яке веде на сторінку порносайту. Зокрема автором навчальної книги є український педагог Олександр Авраменко.

При переході за наданим посиланням, 10-класники мають можливість потрапити на порносайт.  Про посилання на сайт з порно у підручнику розповів користувач toxacheep у соцмережі TikTok.

Зокрема на 189 сторінці видання у дужках прикріплено посилання на сайт, де міститься порнографічний контент. Варто зазначити, що аналогічне посилання є не лише в друкованій версії підручника, але й в електронній теж.

Автор підручника, Олександр Авраменко повідомив, що відверто засмучений таким випадком та вже знає про допущену помилку у своєму підручнику, повідомляє ТСН.

"Це взагалі було посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області, але як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки стосовно цього посилання і відреагували на це. Ми поскаржилися до кіберполіції", - розповіла помічниця Авраменка.

Однак, зауважимо, що посилання на сайт міськради Новомиргорода є зовсім іншим, ніж у підручнику, і пишеться правильно: rada-novomirgorod.gov.ua. Зрештою серед ймовірних причин неетичного посилання може бути помилка на літеру - за адресою "novomyrgorod.com" є сайт місцевого видання або ж посилання на застарілу адресу сайту міста.

Згодом на своїй сторінці у Facebook Олександр Авраменко написав, що звернувся щодо цього інциденту у кіберполіцію. 

"Сподіваємося, державні органи захистять учнів і всю освітню громаду, заблокувавши сайт розпусти. Чому це сталося саме з моєю книжкою? Цього року на конкурс я подав чотири підручники - і всі вони посіли перше місце з великим відривом від конкурентів. Можливо, причина в цьому? На жаль, недоброзичливці є і в мене. А може, це просто прикрий збіг... Боляче...", - написав у дописі Авраменко.

Пізніше проєкт "По той бік новин" пояснив звідки могло взятись посилання на порносайт у підручнику Авраменка. Відомо, що доменне ім’я, вказане у книзі, з 2008 по 2019 рік належало місцевому виданню про Новомиргород. Це також зазначено на сервісі waybackmachine, який дозволяє переглянути, що було на цьому сайті на конкретну дату.

"Порноконтент на ресурсі почали публікувати у другій половині 2020 року. До цього там були новини про місто, потім якийсь час була тишина. Ймовірніше за все, хтось просто забув або вирішив не продовжувати права на доменне ім’я. Цим і скористалися хитрі користувачі, які викупили домен і почали публікувати дорослий контент", - пяснюють фахівці.

Читайте також
Поліцейські заблокували порносайт з підручника Авраменка Поліцейські заблокували порносайт з підручника Авраменка
Правоохоронці заблокували порносайт, посилання на який було у підручнику педагога та мовознавця Авраменка з української мови за яким навчались учні 10 класу.
На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+) На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+)
Про бійку неповнолітніх школярок у місті Біла Церква, що на Київщині стало відомо із відео, яке було опубліковане в мережі. Дві дівчини побили молодшу на декілька років від них школярку, ніби то через образу і знімали все це на відео.
Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону
На Закарпатті 21 територіальна громада досі не забезпечила достатнього рівня вакцинації серед педагогів. Так, лише у 5 територіальних громадах є школи з більше ніж 80% вакцинованого персоналу.
Loading...
Load next