Життя навприсядки: у Львові хірурги поставили на ноги 57-річного чоловіка (відео)

Життя навприсядки: у Львові хірурги поставили на ноги 57-річного чоловіка (відео)
Тривалий час Ігор жив на горищі та постійно перемерзав, а пересувався у напівзігнутому стані. З часом його ноги припинили розгинатися взагалі.

Декілька років поспіль Ігор проживав на горищі у селі на Львівщині та постійно мусив пересуватися із зігнутими ногами. Та згодом через сильні морози й такий незручний спосіб життя чоловік уже не міг повністю розігнути кінцівок. Тоді його брат звернувся по допомогу до лікарів. 

Мені сказали, на початку, що можна таку операцію зробити, але треба різати сухожилля, щоб вони стягнулися і м’язи нарощувати з інших місць, але каже, що операція досить важка, в тому плані, що треба 2 місяці лежати.  І ми від тої операції, не те щоб від пропозиції відмовилися, — розповідає Василь, брат пацієнта. 

У пацієнта діагностували контрактури суглобів ніг, м’язів та сухожиль. Тому після обговорень з іншими медиками у 8-й лікарні вирішили провести хірургічне втручання, яке мало знову поставити 57-річного чоловіка на ноги.  

Ми перерізали стегнову кістку в 2-х місцях, вивели стегнову кістку у двох місцях. Вивели в таке положення, яке б відповідало фізіологічному положенню для нормальної здорової людини і відповідно зафіксували в тому положенні металоконструкціями та імплантати і чекали на зрощення, — пояснює Василь Трунквальтер, директор 8-ї лікарні 1-го ТМО Львова.  

Першу операцію на правій нозі провели ще півтора року тому і весь цей час чекали на результати. А за цей період чоловік поступово вчився заново ходити, бо через ці контрактури м’язи в Ігоря атрофувалися. 

І от минулого місяця Ігореві провели друге хірургічне втручання. І зараз чоловік, хоч і за допомогою милиць, але все ж ходить. Медики наголошують, що затягування із лікуванням могло б привести до незворотних наслідків.  

Якщо б йому не провели цю операцію, то контрактури ще б більше стали виражені. Тобто він би перетворився на якогось, скажімо, не на людину, а перетворився б на плазуна, — каже Василь Трунквальтер. 

Зараз Ігоря вже виписали з лікарні і він проживає разом з братом. Попереду ще тривалий період реабілітації, але медики дають позитивні прогнози. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта
Медик вчасно не госпіталізував 23-річного пацієнта, і той помер. Підозрюваному загрожує до двох років позбавлення волі.
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Через голодування: лікарі заявили, що стан здоров'я Саакашвілі не покращується Через голодування: лікарі заявили, що стан здоров'я Саакашвілі не покращується
Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення — сфальсифікованими.
Loading...
Load next