Нові страви для шкільного меню: Клопотенко створює рецептурну збірку для шкіл

Нові страви для шкільного меню: Клопотенко створює рецептурну збірку для шкіл
Нові рецепти повинні допомогти установам формувати різноманітні унікальні меню, які також відповідатимуть новим нормам харчування учнів. 

Шеф-кухар, співавтор реформи шкільного харчування в Україні та ідеолог проєкту зі зміни культури харчування CultFood Євген Клопотенко разом із командою готує рецептурну збірку для шкіл. По ньому можна буде приготувати 500 страв.

Про це розповів Євген Клопотенко ресурсу "OBOZREVATEL", передає "ПравдаТУТ News".

Нові рецепти повинні допомогти установам формувати різноманітні унікальні меню, які також відповідатимуть новим нормам харчування учнів. 

За словами шеф-кухаря, вони з командою зараз розробляють та проробляють нові страви для шкільного меню. Усі вони увійдуть до збірки з 500 рецептами: там будуть 160 вже затверджених страв та ще 340 нових.

Працюючи над реформою шкільного харчування, ми побачили потребу кухарів у збільшенні вибору страв, які вже відповідають новим стандартам, для можливості формування меню школами, – пояснив Клопотенко.

Півтисячі рецептів, зазначив шеф-кухар, дозволить школам формувати унікальні меню, які відповідатимуть нормам калорійності, білків, жирів та вуглеводів. Крім того, включення до меню найкращих страв кухонь світу, зокрема, звісно, української, сприятиме розвитку загальної гастрономічної культури.

Зазначено також, що технологічні карти та інші документи команда планує передати на експертизу до Інституту громадського здоров'я ім. А. М. Марзєєва НАМН та Держпродслужби навесні. Вже готова збірка має вийти в середині 2022 року. Конкретних назв страв Клопотенко не назвав, зазначивши лише, що вони перебувають у розробці.

Нагадаємо, українські школи з 1 січня перейшли на нове меню.

Пізніше на ініціаторів зміни шкільного меню — Олени Зеленської та Євгена Клопотенка, і на саме меню посипався шквал критики.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео) Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео)
Безпечно, корисно та головне смачно. В Україні серйозно взялися напрацьовувати нове шкільне меню. До цього планують залучити професійних шеф-кухарів, організувавши конкурс. Мета одна – створити гідне харчування для школярів та дошкільнят.
Перехід на нове меню у школах та садочках України триватиме до кінця року Перехід на нове меню у школах та садочках України триватиме до кінця року
МОЗ і МОН повідомили, що перехід на нові правила харчування у школах і садочках відбудеться поступово, до кінця цього року, а не з 1 вересня, як зазначалося раніше.
Loading...
Load next