Перехід на нове меню у школах та садочках України триватиме до кінця року

Перехід на нове меню у школах та садочках України триватиме до кінця року
МОЗ і МОН повідомили, що перехід на нові правила харчування у школах і садочках відбудеться поступово, до кінця цього року, а не з 1 вересня, як зазначалося раніше.

На сайті Міністерства освіти і науки України з’явилося роз’яснення стосовно нових правил харчування у школах та дитсадка, де зазначено, що період переходу на нове меню триватиме до 1 січня наступного року.

Зокрема, 24 березня 2021 року уряд прийняв постанову №305, якою впровадив нові правила харчування у школах і дитсадках, де зазначалося, що вони мають використовуватися з 1 вересня цього року.

Проте, нещодавно міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та міністр освіти Сергій Шкарлет скерували спільне роз’яснення державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування, засновникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти – «Щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної та загальної середньої освіти». Міністри зауважили, що у навчальних закладах можуть виникнути певні труднощі щодо закупівлі необхідних продуктів.

Зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, – йдеться в документі.  

Тому МОЗ разом із МОН встановили гнучкий перехідний період на нові норми харчування у школах, який триватиме до 1 січня 2022 року.

Також Віктор Ляшко і Сергій Шкарлет попереджають, що у цей період «відсутні правові підстави для здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням закладами освіти та їхніми засновниками нових норм харчування, передбачених законодавством».

Нагадаємо, що в Україні серйозно взялися напрацьовувати нове шкільне меню. До цього планують залучити професійних шеф-кухарів, організувавши відповідний конкурс.

Читайте також
Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео) Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео)
Безпечно, корисно та головне смачно. В Україні серйозно взялися напрацьовувати нове шкільне меню. До цього планують залучити професійних шеф-кухарів, організувавши конкурс. Мета одна – створити гідне харчування для школярів та дошкільнят.
Здорове харчування дітей: українські школи з 1 січня переходять на нове меню Здорове харчування дітей: українські школи з 1 січня переходять на нове меню
В межах реформи системи шкільного харчування запрацював портал про здорове харчування в школах “ЗнаЇмо”.
Loading...
Load next