В Україну привезуть меч Петра Сагайдачного (фото)

В Україну привезуть меч Петра Сагайдачного (фото)
Меч передадуть в Україну цьогоріч до вшанування 400-річчя смерті українського гетьмана.

Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, під час візиту до Каунасу (Литва) домовився про те, що меч Петра Сагайдачного привезуть в Україну для експонування до вшанування 400-річчя смерті українського гетьмана.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики.

Після успіху з експонуванням Конституції Пилипа Орлика, продовжуємо цю успішну практику. Важливо, щоб українці наживо могли побачити безцінні для історії України пам'ятки. Рішення про привезення меча Петра Сагайдачного в Україну вже усно погодив Міністр культури та національної спадщини Польщі Пьотр Глінський. Попереду організація цього процесу, - повідомив Олександр Ткаченко. 

Всі охочі зможуть подивитись на пам’ятку вже цього року. 

Фото з відкритих джерел

Для довідки: наразі меч Петра Сагайдачного зберігається у зброярні Вавельського королівського замку, що в Кракові. Його в 1621 році майбутній король Речі Посполитої королевич Владислав IV Ваза вручив Сагайдачному за перемогу з турками під Хотином. 

Зазначено також, що в Каунасі вдалось домовитись про принципову річ – започаткування культурних маршрутів Польщі, Литви та України. Відповідну робочу групу буде створено цьогоріч. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Майже 19 млн людей дізналися правду про війну в Україні завядки проєкту "Моя війна" Майже 19 млн людей дізналися правду про війну в Україні завядки проєкту "Моя війна"
З початку березня цей проєкт було створено Міністерством культури та інформаційної політики спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.
В Україні треба заборонити ввезення всіх книг із території рф, - Ткаченко (відео) В Україні треба заборонити ввезення всіх книг із території рф, - Ткаченко (відео)
Це стосується не лише російськомовних книг, але й книг будь-якою іншою мовою, що видали в росії.
Loading...
Load next