«З ким поведешся, того й наберешся»: Всесвітній день боротьби з ненормативною лексикою (відео)

«З ким поведешся, того й наберешся»: Всесвітній день боротьби з ненормативною лексикою (відео)
3 лютого у світі відзначають день боротьби з ненормативною лексикою. В давні часи лайливим словом насилали біду, сьогодні ж для більшості це – спосіб передати емоції.

3 лютого у світі відзначають День боротьби з ненормативною лексикою. В давні часи лайливим словом насилали біду, сьогодні ж це – спосіб передати емоції.

Коли люди використовують це в правильних ситуаціях, то це класно. Ти так виражаєш свої емоції.

Полегшення болю, зняття напруги, таблетка знеболювального – все це про грубі слова. За даними вчених, діти починають вживати ненормативну лексику в 6 років, хоч не всі про це можуть зізнатися відверто. Хоча погоджуються: здебільшого використовують міцне слівце у напружених ситуаціях.

Людина скидає емоційне навантаження, яке не витримує. За лайкою людина може заховати свої істинні почуття, - пояснює Тетяна Давидовська, психологиня.

Головне, кажуть психологи, – не «переборщити».

Якщо є менше-це ліки,якщо більше-це отрута. Насправді це проблема суспільства, адже лайка стає нормою. Вона переходить межу ненормативності по кількості її використання, - розказує Тетяна Давидовська, психологиня.

А от на думку філологів, ненормативну лексику варто викорінювати, адже активних лайливців не поважають в соціумі. Публічні люди, які вживають нецензурну лайку, необхідно карати за дрібне хуліганство.

Це внутрішній вияв людини. Якщо людина хоче емоційно показати, то вона застосовує матюки, які на мою думку є абсолютно ненормативними в мовленні людини. Страждає мова людини як страждає і сама мова, - каже Ірина Шмілик, Кандидатка філологічних наук.

Тож закликаємо уникати вживання лайливих слів. Це забезпечить гарний настрій та самопочуття.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Мова має значення - мова єднає! (відео) Мова має значення - мова єднає! (відео)
Щороку в цей день у всьому світі відзначають день рідної мови. А на тлі постійної російської загрози українці зрозуміли: мова - має значення.
Київський підприємець нецензурно висловився про Державну міграційну службу (відео 18+) Київський підприємець нецензурно висловився про Державну міграційну службу (відео 18+)
Чоловік є уродженцем Азербайджану, проте має українське громадянство. Він нецензурно лаявся стосовно Державної міграційної служби, яка надала іноземцям дозвіл на проживання та паспорти.
Loading...
Load next