Через глобальне потепління: поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді зібрались тисячі пінгвінів (фото)

Через глобальне потепління: поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді зібрались тисячі пінгвінів (фото)
Українські полярники, які працюють на антарктичній станції "Академік Вернадський" помітили велике скупчення пінгвінів - за 20 кілометрів від станції відпочивають сотні та тисячі особин.

Науковці української полярної експедиції зафіксували рекордні кількість пінгвінів поблизу станції "Академік Вернадський". На різних островах в радіусі 20 км навколо станції перебувають тисячі пернатих "відпочивальників". Науковці вважають, що пінгвіни залишаються поблизу через глобальне потепління.

Про це повідомила біологиня 26-ї антарктичної експедиції Оксана Савенко для Facebook-сторінки Національного антарктичного наукового центру.

Оскільки клімат змінюється і зими стають теплішими, ділянки відкритої води в районі архіпелагу Вільгельма, де знаходиться наша станція, зараз можна знайти впродовж усієї зими, а отже і пінгвіни тепер тримаються зовсім неподалік, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що переважно біля станції помічали субантарктичних пінгвінів - дженту чи пінгвінів Аделі. Проте, скупчення пінгвін поблизу "Академіка Вернадського" також привертає увагу й інших місцевих хижих "жителів" - морських леопардів та косаток. Через це вони теж перебувають неподалік від станції.

Цього року неподалік станції пінгвіни з’являються хвилями. Ймовірно до них долучаються мігранти з південніших районів, де погодні умови стають несприятливими. Ось так наслідки зміни клімату і потепління можна безпосередньо спостерігати в Антарктиці завдяки пінгвінам, - додали в антарктичному науковому центрі.

Цього року неподалік станції пінгвіни з'являються хвилями.

 

Читайте також
Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео) Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео)
Раніше український уряд виділив 5 мільйонів доларів на закупівлю наукового корабля-криголама для потреб Української антарктичної експедиції й полярників.
Українські вчені встановили вік решток кита, які знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" (фото) Українські вчені встановили вік решток кита, які знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" (фото)
Морський ссавець - гігантський кит, помер у сьомому столітті – "в епоху вікінгів та цивілізації майя, за три сторіччя до княгині Ольги і князя Володимира". Він належав до південного (антарктичного) підвиду – це найбільший підвид серед синіх китів.
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
Loading...
Load next