На станції «Академік Вернадський» зареєстрували температурний рекорд (фото)

На станції «Академік Вернадський» зареєстрували температурний рекорд (фото)
З початку 2022 року снігопади майже припинилися, і полярники почали відкопувати станцію.

На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» 7 лютого 2022-го зареєстрували температурний рекорд +12,7С°, повідомляє Український національний антарктичний науковий центр. Повідомляє The Village Ukraine.

Фото: The Village

За даними метеорологів, попередній рекорд був зафіксований 1985 року та становив +11,7С°.

Фото: The Village

 

Цьогоріч аномальні температури відзначили й на інших антарктичних станціях, наприклад на острові Кінг Джордж, що розташований північніше «Вернадського». Науковці пов’язують різке потепління з появою в регіоні теплих мас повітря та вологи з тропіків, а також сильним теплим вітром із гір.

Фото: The Village

Водночас вказують, що такі температурні рекорди свідчать про глобальну зміну клімату.

У грудні 2021-го української станцію «Академік Вернадський» засипало снігом. Рівень снігового покриву став рекордним за останні 20 років, 24 та 25 грудня його висота була найбільшою – 3 метри. Тоді засипало гнізда пінгвінів. 

Нагадаємо, що хто такий Святий Валентин і чи насправді він є покровителем усіх закоханих (відео). У ці дні лютого пари готуються до свята усіх закоханих, а покровителем вважають св. Валентина, тож частенько прямують до храмів, де зберігаються мощі святого, аби попросити взаємно та вічного кохання. Та ким же насправді був святий Валентин — у сюжеті.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українські вчені встановили вік решток кита, які знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" (фото) Українські вчені встановили вік решток кита, які знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" (фото)
Морський ссавець - гігантський кит, помер у сьомому столітті – "в епоху вікінгів та цивілізації майя, за три сторіччя до княгині Ольги і князя Володимира". Він належав до південного (антарктичного) підвиду – це найбільший підвид серед синіх китів.
Через глобальне потепління: поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді зібрались тисячі пінгвінів (фото) Через глобальне потепління: поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді зібрались тисячі пінгвінів (фото)
Українські полярники, які працюють на антарктичній станції "Академік Вернадський" помітили велике скупчення пінгвінів - за 20 кілометрів від станції відпочивають сотні та тисячі особин.
Через зміну клімату Україна може втратити 97% ареалу вивірки Через зміну клімату Україна може втратити 97% ареалу вивірки
Дослідження українських науковців містить симуляції поширення виду в кліматичних умовах, які відповідають найбільш актуальним сценаріям кліматичних змін до 2100 року в межах Східної Європи.
Loading...
Load next