Безбар’єрний простір в Україні – новація, покликана забезпечити рівні права для кожного 

Безбар’єрний простір в Україні – новація, покликана забезпечити рівні права для кожного 

Безбар’єрність стає новою нормою для створення суспільства без обмежень, в якому гарантуються рівні права та можливості для всіх у пересуванні, зайнятості, здобутті освіти, самореалізації, спілкуванні, дозвіллі, розвитку, отриманні публічної інформації та послуг.  

Прийняття Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року об’єднало представників органів влади, експертного середовища та громадянського суспільства навколо створення середовища без бар’єрів всіх груп населення до різних сфер життєдіяльності за напрямами:

  • фізична,
  • інформаційна,
  • цифрова,
  • соціально-громадянська,
  • освітня,
  • економічна безбар’єрність.  
Фото з відкритих джерел

Начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області Валентина Загрева повідомила про те, що Державна служба якості освіти України та її територіальні органи долучені до імплементації стратегічного документа у напрямі "Освітня безбар’єрність". 

Освітня безбар’єрність — це про рівні можливості та вільний доступ до якісної освіти, це про задоволення особливих освітніх потреб  всіх учасників освітнього процесу та створення інклюзивного освітнього середовища, це і про навчання протягом життя усіх громадян незалежно від віку та стану здоров’я. 

Ми підтримуємо заклади освіти, їх засновників, педагогів та батьків здобувачів освіти для забезпечення спільної мети – реалізації права кожної дитини на рівний доступ до якісної освіти, – каже Валентина Загрева. 

Фото: НАІУ

Довідково: 

  • Проєкт "Без бар'єрів" реалізується в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської. 
  • Національна стратегія із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року https://cutt.ly/yO2PRCs   
  • “Довідник безбар’єрності” https://bf.in.ua   - гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.  
  •  "Безбар’єрна грамотність" - курс на Дія.Цифрова освіта https://cutt.ly/DO2PZsW  

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Українці зможуть скаржитися на порушення споживчих прав онлайн
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у тестовому режимі запустила чат-бот у Telegram. Тепер українці можуть поскаржитися на порушення їхніх прав у режимі онлайн.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next