6 років колонії і штраф: "суд" в Криму оголосив вирок фрілансеру Єсипенку

6 років колонії і штраф: "суд" в Криму оголосив вирок фрілансеру Єсипенку
Російські прокурори просили для нього 11 років за ґратами.

Окупаційний суд в Криму оголосив вирок фрілансеру "Радіо Свобода" Владиславу Єсипенку. Йому присудили шість років ув'язнення. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За інформацією видання, Єсипенка засудили до шести років колонії загального режиму і штрафу у розмірі 110 тисяч рублів в справі про незаконне зберігання і перевезення вибухового пристрою. Російські прокурори просили для Єсипенка 11 років за ґратами.

Варто зауважити, що Владислав Єсипенко під час виступу з останнім словом напередодні заявив, що вважає справу політичною.

Чому? Тому що я журналіст українського видання і, швидше за все, співробітники ФСБ хотіли показати, наскільки неприйнятна свобода слова. Я вважаю, що погрози і тортури у XXI столітті неприйнятні. У 1937 році катували і розстріляли мого діда. Склалося враження, що у тих чекістів, які були тоді, — у них є онуки, правнуки, які роблять такі самі дії, як у 1937 році, — сказав він.

Якщо вирок щодо мене буде не виправдальним, то я вважаю, що це вирок системі, бо в Криму править ФСБ, — додав він.

Своєю чергою президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай закликав «негайно звільнити» Владислава Єсипенка.

Владислава затримали без жодних підстав, жорстоко катували, щоб домогтися «визнання», зробленого для телебачення, і піддали фіктивному судовому процесу, який тривав вісім місяців. Владислав має бути негайно звільнений і йому мають дозволити возз’єднатися з дружиною і дочкою, які чекали на його повернення додому з березня минулого року, — йдеться у заяві Флая.

Нагадаємо, російська влада звинувачує Владислава Єсипенка в незаконному зберіганні і перевезенні вибухового пристрою. Його затримали у березні 2021 року у Криму співробітники ФСБ Росії. Єсипенко стверджує, що його катували, зокрема електрикою, домагаючись свідчень.

Міжнародна правозахисна організація зі штаб-квартирою у Стокгольмі Civil Rights Defenders (CRD) закликала до звільнення всіх цивільних журналістів у Криму, зокрема, Владислава Єсипенка.

Раніше Денісова заявила про критичний стан українця, якого незаконно утримують окупанти.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Справа Хізб ут-Тахрір": чотирьох кримських татар засудили до 12-18 років колонії "Справа Хізб ут-Тахрір": чотирьох кримських татар засудили до 12-18 років колонії
Слідчі заходи проходять в межах кримінальної справи про “організацію або участь в діяльності терористичної організації” і стосуються релігійної організації “Хізб ут-Тахрір”, яка заборонена в Росії.
Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео) Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)
В окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.
Андоррська авіакомпанія виплатить Україні штраф за польоти над Кримом Андоррська авіакомпанія виплатить Україні штраф за польоти над Кримом
Господарський суд Київської області зобовʼязав андоррську авіакомпанію “Gestio Integral Dʼaeronaus Martinez SL” виплатити Україні штраф за польоти над окупованим Кримом і Чорним морем. Загальна сума заборгованості складає 7 мільйонів гривень.
Loading...
Load next