У центрі Києва учасники "SaveFOP" блокували Хрещатик. У Раді кажуть, це — розхитування ситуації (відео, фото)

У центрі Києва учасники "SaveFOP" блокували Хрещатик. У Раді кажуть, це — розхитування ситуації (відео, фото)
17 лютого зранку у Києві почалася чергова акція руху "SaveFOP".

Акція почалася близько 9 ранку. Мітингарі перекрили вулицю Хрещатик в районі Майдану Незалежності. Повідомляє Суспільне.

Фото: Єлизавета Серватинська, Суспільне

Поліція відтіснила з дороги протестувальників, потім колона з підприємців вирушила до стін парламенту, паралізувавши вулицю Грушевського. Народний депутат від партії "Слуга народу" Вадим Гетьманцев назвав мітингарів елементами розхитування ситуації в Україні, а їх вимоги – безглуздими. Самі ж підприємців звинувачують силовиків у перешкоджанні їх праву на протести.

Фото: Єлизавета Серватинська, Суспільне

Станом на 11 ранку рух по вулиці Хрещатик та Володимирському узвозу вже було відновлено. Окрім того, поліція частково перекрила рух по вулиці Шовковичній.

Учасники акції вигукували ганьба та вимагали взагаля скасувати використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Ми проти тотальної фіскалізації, яка вб’є економіку країни — навіть у маленькі села ніхто не привезе хліба, – розповіла підприємниця Тетяна Горевая.

Фото: Єлизавета Серватинська, Суспільне

 

У нас заявлена заздалегідь мирна акція. Ми сплатили гроші за сцену коштами, які зібрали раніше. У нас є всі дозволи. Але вчора нашу сцену заблокували сім поліцейських автівок і досі не пропускають. Нам не давали принести звукове обладнання. Тому ми ходою від Верховної ради пішли їх забрали, – розповіла співорганізатор акції Тетяна Горевая.

Утім в Раді заявили, що тут нема приводів для дискусії.

Фото: Єлизавета Серватинська, Суспільне

Та політична сила, яка вивела сьогодні людей на вулиці, вона має вимоги несумісні з нормальним існуванням держави в майбутньому. Вони вимагають взагалі скасувати реєстрацію РРО – їх вимоги маніпулятивні, вони спрямовані на розхитування ситуації в Україні, – заявив Гетманцев.

Він вважає, що скасування усіх податків для підприємців неможливе, адже несумісне з принципами роботи країни.

Фото: Єлизавета Серватинська, Суспільне

Ця дискусія є безглуздою і немає під собою підстав, – додав він.

Нагадаємо, що в Україні оголошено штормове попередження. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео) Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео)
У День Незалежності України, 24 серпня, в Києві на Хрещатику відбудеться святковий парад Збройних сил України. Ймовірно, що оркестр ВМС США також візьме участь у ньому й пройдеться "коробкою" по головній вулиці столиці.
Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото) Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото)
Небайдужі українці зібрались, аби вшанувати пам'ять загиблого лідера "Білоруського дому" в Україні Віталія Шишова.
"Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото) "Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото)
Гусак символізує назву міста Гаага, де розташований Міжнародний кримінальний суд, який буде розглядати протиправні дії лукашенківського режиму, як злочини проти людяності.
Loading...
Load next