Зеленський підписав указ про призов резервістів в особливий період: ОНОВЛЕНО (відео)

Зеленський підписав указ про призов резервістів в особливий період: ОНОВЛЕНО (відео)
Президент Володимир Зеленський 22 лютого підписав відповідний указ. В дію вступає відсьогодні.

Президент уточнив, що йдеться про оперативний резерв — до нього зокрема належать військовослужбовці, які звільнилися з військової служби. Про це Зеленський оголосив у зверненні.

Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці... На сьогоднішній день немає потреби у загальній мобілізації. Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування, — зазначив президент.

Він також анонсував проведення навчальних зборів резервістів системи територіальної оборони — таке рішення ухвалив Головнокомандувач Збройних сил.

Поки наші воїни захищають нас, ми повинні працювати, вкладати гроші в економіку України, заробляти для фінансування армії, — додав Зеленський.

У зверненні він також анонсував програму економічного патріотизму і звернувся до бізнесу.

Призов резервістів до лав ЗСУ починається сьогодні, 23 лютого 2022 року.

 Заклику підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери, так і рядовий сержантський склад. Максимальний термін служби – 1 рік. Резервісти служитимуть у тих частинах, у яких служили до звільнення.

Оновлено: Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний подякував резервістам, які масово йдуть до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також військовослужбовцям, які зараз на передовій під шквальними обстрілами противника тримають позиції.

Дякую резервістам оперативного резерву Збройних Сил України, які від сьогодні, одразу після видання відповідного наказу про призов, масово йдуть до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Ці довжелезні черги по всій країні формують потік колосальної сили, який знесе орду, щойно вона перетне наші кордони, - наголосив Залужний.

Нагадаємо, що 1-ша окрема штурмова рота ДУК "Правий Сектор" оголошує мобілізацію. У "Правому секторі" нагадують, якщо Ви стали свідком пересування наших військових або військової техніки в жодному разі не фотографуйте, не знімайте та не поширюйте інформацію про їх переміщення.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Міністерство культури та інформаційної політики України внесло у "чорний список" ще 31 актора Міністерство культури та інформаційної політики України внесло у "чорний список" ще 31 актора
Служба безпеки України надала Міністерству культури оновлений список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, ще 31 актора.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Loading...
Load next