У рамках справи проти Порошенка влада легалізує терористичні організації "Л/ДНР", - Ілля Новіков

У рамках справи проти Порошенка влада легалізує терористичні організації "Л/ДНР", - Ілля Новіков
У тексті так званої «підозри» влада фактично легалізує існування терористичних угруповань"Л/ДНР"

У рамках сфальсифікованої справи проти Петра Порошенка влада фактично легалізує існування терористичних угруповань «Л/ДНР». Він наголосив, що у тексті так званої «підозри», яку готував Офіс Генерального прокурора,  ці незаконні терористичні утворення фігурують як суб’єкти правовідносин.  Про це під час брифінгу заявив адвокат п’ятого Президента Ілля Новіков.   

У тексті «підозри» Петру Порошенку систематично використовуються вирази «так звані ДНР/ЛНР» і маються на увазі території, які тимчасово окуповані Російською Федерацією.

Ми зауважили, що державна структура – ані ДБР, ані Офіс Генерального прокурора – не має право використовувати такі вирази, бо це є фактична легалізація. Бо з юридичної точки зору «ДНР» та «ЛНР» не існують як суб’єкти права. А існують тимчасово окуповані території, – наголошує Новіков.

Також Новіков додав таке:

Ми найближчим часом звертаємось до правоохоронних органів із заявою про розслідування цих фактів, бо нас, Петра Порошенка дуже турбує, що в межах кримінального провадження, яке присвячене Петру Порошенкові, просовується російський наратив про легалізацію «ДНР/ЛНР» як суб’єктів права і як окремі території.

Дивним чином це збігається у часі із заявою деяких депутатів російської Держдуми про те, що вже настав час легалізувати і визнати на офіційному рівні Російською Федерацією ці «ДНР/ЛНР». І це вже крок до анексії, – застерігає адвокат.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
"Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка "Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка
Напередодні п'ятому українському президенту оголосили про підозру в кримінальному провадженні щодо вугілля з окупованого Донбасу.
"Більше схоже на Каїна та Авеля", - Зеленський прокоментував статтю Путіна (відео) "Більше схоже на Каїна та Авеля", - Зеленський прокоментував статтю Путіна (відео)
Після прочитання деяких частин статті президента РФ, Зеленський зазначив, що може тільки позаздрити Путіну, оскільки особисто він немає скільки вільного часу.
Loading...
Load next