Українська журналістка відчитала Джонсона за недостатню допомогу Україні: "Ви продовжуєте боятися!" (відео)

Українська журналістка відчитала Джонсона за недостатню допомогу Україні: "Ви продовжуєте боятися!" (відео)
Дар'я Каленюк, ледве стримуючи сльози, розповіла під часи брифінгу британському прем'єр-міністру Борису Джонсону про реальну ситуацію в Україні.

Жінка з моєї команди зараз перебуває в Білій Церкві, має двох дітей. Там розташовані російські військові, вона дуже боїться, що її застрелять. Харків, місто, де я навчалася, його центральна площа стала метою бомбардування. Отже, ви говорите про стійкість українського народу. Але українські жінки та українські діти перебувають у великому страху через бомби і ракети, що летять з неба.

І український народ, зазначила жінка, відчайдушно просить Захід захистити небо. Вони просять про безпольотну зону:

Ви говорите у відповідь, що це спровокує третю світову війну. Але якою є альтернатива безпольотній зоні? Спостерігати, що наші діти виступають щитом для НАТО, замість літаків захищають країни Альянсу від ракет і бомб? У нас тут є літаки, у нас є ППО в Польщі та Румунії. У НАТО є це ППО. Це ППО могло б захистити Західну Україну, щоб ці діти, ці жінки могли підійти до кордону. Зараз неможливо підійти до кордону, там 30 км мін.

Дар'я Каленюк звинуватила Бориса Джонсона, що Захід вважає, що достатньо допомагає Україні, а насправді усі лідери бояться навіть перетинати наш кордон:

Я така рада, що Саманта Пауер підходить до кордону з польського боку. Нехай вона підійде до кордону з українського боку і побачить це. Великобританія гарантувала нашу безпеку за Будапештським меморандумом. Отже, ви приїжджаєте до Польщі. Ви не приїдете до Києва, ви не їдете до Львова, бо боїтеся.

Також журналістка наголосила на тому, що наші діти у бомбосховищах і під обстрілами, а діти винуватців та ініціаторів цієї війни живуть у розкішних особняках у країнах Європи:

Тому що НАТО не бажає захищатися, боїться Третьої світової війни, але вона вже почалася. І це українські діти, які там приймають на себе удар. Ви кажете про нові санкції, але Роман Абрамович не під санкціями, він у Лондоні. Його діти не у бомбосховищах, його діти в Лондоні... Діти Путіна знаходяться в Нідерландах, у Німеччині, в особняках. Чому всі ці особняки не вилучені? Я цього не бачу. От, що відбувається, прем'єр-міністре.

Нагадаємо, що інформація про передачу Хмельницької АЕС під контроль окупантів – фейк.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Після переговорів Зеленський і Борис прогулялися Києвом (відео) Після переговорів Зеленський і Борис прогулялися Києвом (відео)
Зустріч двох високопосадовців була продуктивною. Борис Джонсон вкотре висловив всеохопну підтримку Україні.
Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України
Сахра Карімі 2019 року стала першою жінкою на посаді директора АфганФільму.
Loading...
Load next