Майбутнє, яке для них уже закінчилося у фотографіях 79 убитих війною дітей, — Зеленський звернувся до італійців

Майбутнє, яке для них уже закінчилося у фотографіях 79 убитих війною дітей, — Зеленський звернувся до італійців

Президент Володимир Зеленський по відеозв'язку звернувся до італійців, які вийшли підтримати Україну на тлі повномасштабної війни, розв’язаної Росією проти нашої країни, передає НВ.

Глава держави заявив, що з початку вторгнення з вини російських окупантів загинули 79 українських дітей:

…Ви можете бути певні, що на вас і ваших близьких чекає ще довге майбутнє, і ми за вас щасливі. А для нас те, що в нас є, може бути востаннє… Як у 79 українських дітей, 79 українських сімей, зруйнованих ганебною війною, вторгненням Росії в Україну. 79 сімей втратили найцінніше, але все ще змушені боротися, зібратися, вижити та воювати за майбутнє, яке для них уже закінчилося у фотографіях 79 убитих війною дітей».

Зеленський наголосив, що російські війська намагаються знищити українські міста, тримають в облозі Маріуполь і постійно його обстрілюють, знищують пологові будинки, дитячі лікарні, школи, дитячі садки, університети, житлові квартали, російська авіація бомбардує церкви та площі. Він закликав жителів європейських країн тиснути і вимагати таких санкцій проти Росії, «щоб кожен російський солдат знав ціну кожного пострілу в мирних людей», а російська держава не мала грошей знищувати життя. Також Зеленський попросив закликати політиків закрити небо над Україною, щоб зупинити російські авіаудари.

Нагадаємо, раніше Зеленський вперше назвав втрати серед українських бійців.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото) У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото)
Німеччина серед країн заходу чи не найбільше виступає проти підтримки України зброєю.
Loading...
Load next