Мистецький центр у Львові перетворився на волонтерський штаб (відео)

Мистецький центр у Львові перетворився на волонтерський штаб (відео)
Львівський мистецький центр «Веселі черевички» перетворився на волонтерський осередок, який допомагає біженцям, переселенцям і військовим.

Мистецька допомога під час війни: раніше у цих стінах лунала музика під пластичні рухи. Тепер ж у танцювальному класі – коробки з гуманітарною допомогою. Так, Львівський мистецький центр «Веселі черевички» перетворився на волонтерський осередок.  

Коробки заповнені їжею, побутовою хімією, засобами особистої гігієни як для дорослих, так і для дітей. Також є одяг.  

Усе це вихованці центру, а тепер і волонтери, роздають переселенцям.  

Вони (волонтери - ред.) з величезним задоволенням як вдень, так і ввечері працюють разом з нами тому, що потрібно. Розгрузити фуру, потім розкласти всі ті речі, щоб роздавати. І найбільше, чим я тішуся – вони це роблять з величезною любов’ю і посмішкою. Те, чого бракує власне тим людям, які приїжджають, — розповідає керівниця Львівського мистецького центру "Веселі черевички”.

А у цьому вокально-хореографічному класі тепер не до танців. Нині тут викладачі та батьки вихованців сортують медикаменти, а також ортопедичні матеріали і протези. Які винятково через лікарів передають на потреби наших бійців – як поранених, так і захисників, які зараз на передовій.  

Я думаю і для шпиталю, і для польових шпиталів це дуже цінні інструменти.

Гуманітарна допомога надходить сюди з Франції. Адже колектив активно співпрацює з асоціацією «Les Joyeux Petits Souliers». Наразі до Львова окрім автобусів, прибуло 12 фур із гумвантажем. Також «Веселі черевички» допомагають знайти прилисток людям, які виїжджають подалі від війни. 

В нас тут є місце, де вони сплять, де вони живуть На сьогодні вже відправили 10 автобусів, але щоб автобус назад не їхав пустим, французи запропонували давайте ми будем давати допомогу, яку ви будете тут роздавати. Звичайно, що ми зразу згодилися і так по-трошечки вийшла наша така волонтерська діяльність, — каже Марія Чмир. 

За місяць ми організували 9 автобусів, які прибули до Франції з українськими біженцями, яких радо зустрічають і приймають у сім’ях асоціації, — зазначив Франсуа Бланшет, Президент франко-української асоціації «Веселі черевички»(«Les Joyeux Petits Souliers»). 

Та навіть за таких непростих умов «Веселі черевички» знаходять можливість для прояву мистецтва. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Гуманітарний вантаж для українських лікарень (відео) Гуманітарний вантаж для українських лікарень (відео)
Американські клініки та лікарні пожертвували медичні засоби та обладнання вартістю в 3,5 млн доларів.
Німецькі благодійники передали ще одну карету швидкої допомоги для України (відео) Німецькі благодійники передали ще одну карету швидкої допомоги для України (відео)
З 24 лютого Bamberg:UA передала в Україну передали 14 реанімобілів,  1 пожежну машину, 3 автобуси й тепер 1 машину з рефрижератором для евакуації загиблих 
Зі Львова на фронт: 30 бойових автомобілів вирушили до українських воїнів на передову (відео) Зі Львова на фронт: 30 бойових автомобілів вирушили до українських воїнів на передову (відео)
Завдяки ініціативі #CARFORVICTORY зі Львова на передову відправили 30 джипів і пікапів 
Loading...
Load next