Волонтери «Razom for Ukraine» зібрали у США понад 40 млн доларів для допомоги Україні (відео)

Волонтери «Razom for Ukraine» зібрали у США понад 40 млн доларів для допомоги Україні (відео)
Волонтери українсько-американської ініціативи «Razom for Ukraine» передають на передову тактичні медичні та засоби зв'язку.  

Боротьба з окупантом за допомогою волонтерів: українсько-американська ініціатива «Razom for Ukraine» ще перед початком повномасштабного вторгнення росії до України розпочала доставляти необхідні засоби оснащення, яке знадобиться нашим бійцям на передовій. Продовжують робити це й надалі. Наразі волонтерам для допомоги Україні вдалося зібрати у США понад 40 млн доларів. 

З них на 27 мільйонів доларів уже закуплено товарів тактичної медицини та засоби комунікації, супутникові телефони, планшети, рації, дрони, — зазначає Люба Шипович, співзасновниця та віцепрезидентка організації «Razom for Ukraine». 

Усе це благодійники передають на передову: у військові частини, госпіталі та підрозділи територіальної оборони на Сході України. У фонді зазначають: якщо комусь потрібна допомога або ж ви готові підтримати, вони – відкриті до співпраці.  

Тут працює понад 45 волонтерів, які в мирному житті займалися абсолютно іншими речами. Але тут їм вдалося організуватися і створити команду, створити фонд, який повністю забезпечує від сортування, пакування, логістика, доправлення на передову, прийом заявок і так далі, — розповідає Евеліна Курілець, виконавча директорка благодійного фонду «Разом для України». 

Ще один із напрямків діяльності – евакуація дітей з обмеженими можливостями. Зокрема малечі зі спінальною м’язовою атрофією. Віталій Свічинський – батько дитини саме з таким діагнозом. Торік його сім’ї вдалося зібрати необхідні 2 мільйони доларів для рятівного уколу саме завдяки підтримці волонтерів з усього світу. Дмитрик став першим серед українських дітей, які отримали лікування в дитячій лікарні Сан-Антоніо у США. Відтоді й започаткував рух «Діти, ми встигнемо».

Від початку війни спільно з благодійниками фонду «Разом для України» вони евакуювати з гарячих точок понад 10 дітей зі СМА, які зараз проходять лікування у європейських клініках, а також понад 500 дітей з обмеженими можливостями та жінок. 

А потім, надалі, ініціатива розвивалась і ми почали вже евакуйовувати всі родини з дітьми. Вже евакуйовано більше ніж 500 людей. Це велика робота зроблена нашою командою, — Віталій Свічинський, голова громадського руху «Діти, ми встигнемо». 

Додамо, ініціатива «Razom for Ukraine» виникла ще під час «Революції Гідності». Зараз ж волонтери отримують запити безпосередньо від військових частин, тож дещо змінили процеси закупівель. Кажуть, тепер є велика потреба у хороших сертифікованих турнікетах, бандажах та кровоспинних. Адже світ не був готовим до настільки жорстокої війни у центрі Європи. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На передову з Львівщини передали 500 бронежилетів та прилади нічного бачення (відео) На передову з Львівщини передали 500 бронежилетів та прилади нічного бачення (відео)
Нашим бійцям на передову везуть чергову партію приладів нічного бачення і 500 бронежилетів, які виробляє Львівський оборонний кластер.
Гуманітарний вантаж для українських лікарень (відео) Гуманітарний вантаж для українських лікарень (відео)
Американські клініки та лікарні пожертвували медичні засоби та обладнання вартістю в 3,5 млн доларів.
Loading...
Load next