Ніколи не забудемо! Зруйнований рашистами міст через річку Ірпінь стане частиною меморіалу

Ніколи не забудемо! Зруйнований рашистами міст через річку Ірпінь стане частиною меморіалу

На нараді з питань відновлення житлової інфраструктури президенту України презентували проєкт меморіального комплексу, який розповість історію мосту у селі Романівка, що з'єднує Бучу та Ірпінь з Києвом.

Про це повідомляється на сайті представництва президента України.

Зруйнований міст став єдиним шляхом евакуації для мешканців захоплених міст Київської області, а також фактично зупинив наступ рашистів на Київ, — йдеться у повідомленні Верховної ради України.

За задумом авторів проєкту, відвідувачі меморіалу зможуть поринути в атмосферу, яка панувала під час евакуації у цьому місці.

Важливо, що ми збережемо це місце. А люди зможуть відчути все, що тут діялося. Це буде пам'ятник нашому шляху до перемоги, – сказав Зеленський.

Також Володимир Зеленський звернувся до країн "Великої сімки" з проханням виділити $50 млрд на наступні пів року, аби покрити дефіцит бюджету.

Про це у ефірі національного телемарафону заявив радник президента Олег Устенко.

За його словами, Зеленський звернувся до країн G7 з проханням допомогти закрити діри у бюджеті, для чого необхідно $50 млрд.   

Цей дефіцит треба фінансувати. Якщо ви подивитеся, на пів року – приблизно $50 млрд нам треба, щоб забути про цю проблему. Головні видатки у нас – це наше військо і все, що стосується соціальної сфери. Щоб підтримувати одне й інше нам потрібна підтримка партнерів, – сказав Устенко.

Він додав, що переговори про виділення коштів мають активізуватися наступного тижня, коли у Вашингтоні відбуватимуться зустрічі МВФ та Світового банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до відбудови України долучилося вже понад 10 тисяч добровольців.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Закатована Київщина — не маршрут для політичного туризму, а місце злочину, — Венедіктова Закатована Київщина — не маршрут для політичного туризму, а місце злочину, — Венедіктова
Для проведення першочергових слідчих дій на території тільки Бучанського району зараз залучено понад 50 співробітників Нацполіції та прокурорів.
"Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії "Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії
7 березня окупанти оголосили про відкриття "гуманітарних коридорів". Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.
Loading...
Load next