У Саакашвілі погіршився стан здоров'я, в нього почали відмовляти ноги - Денісова

У Саакашвілі погіршився стан здоров'я, в нього почали відмовляти ноги - Денісова

У експрезидента Грузії, громадянина України Михайла Саакашвілі погіршився стан здоров'я – в нього порушена артикуляція мови та відмовляють ноги. Повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Занепокоєна погіршенням стану здоров’я громадянина України, голови виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеїла Саакашвілі. Він попросив про допомогу лікаря під час судового засідання у міському суді Тбілісі. У Міхеїла порушена артикуляція мови та почали відмовляти ноги, - написала вона.

За її даними, він практично не може приймати їжу, внаслідок чого він втратив близько 12 кілограмів, постійно відчуває слабкість та безсоння.

Як зазначила український омбудсман, до руставської пенітенціарної установи, де утримується Саакашвілі, з грудня минулого року не допускають незалежних лікарів.

Денісова заявила, що це свідчить про відсутність належного лікування, визначеного консиліумом медиків, зібраних на вимогу народного захисника Грузії, що прирівнюється до катування.

Закликаю владу Грузії забезпечити Саакашвілі належною медичною допомогою і дотримуватися норм міжнародного права. Зокрема, третьої статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню, - заявила вона.

Денісова додала, що у судовій залі Саакашвілі сказав, що стурбований наслідками воєнних дій рф проти України, хотів би бути поруч та допомагати героїчному народу України.

Нагадаємо, що "Кадирівське лего": тік-ток війська продовжують знімати ролики з відносним "хеппі ендом" (відео). Окупанти встигли записати кількасекундний ролик і розлетітися на друзки.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Полечу додому до Києва", - Саакашвілі про плани на майбутнє "Полечу додому до Києва", - Саакашвілі про плани на майбутнє
НВ передало Міхеілу Саакашвілі до шпиталю листа із запитаннями. У своєму першому інтерв'ю, після повернення в Грузію, Саакашвілі розповів, що він планує робити далі, в яких умовах утримується і в якій країні бачить своє майбутнє.
Саакашвілі в лікарні провідав депутат грузинського парламенту Вахтанг Кікабідзе Саакашвілі в лікарні провідав депутат грузинського парламенту Вахтанг Кікабідзе
За словами Кікабідзе, Саакашвілі недобре, але він не зломлений, це головне.
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
Loading...
Load next