Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України

Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.

У неділю, 19 квітня, разом із вірянами римо-католицької церкви, Папа Франциск помолився за мир на окупованих Росією українських територіях. У своїй промові голова Католицької церкви зізнався, що його турбує російська агресія в сторону України й закликав сприяти мирові та запобігти ескалації насильства.

Про це повідомляє інформаційний портал Vatican News.

"З тривогою слідкую за подіями на окремих теренах східної України, де протягом останніх місяців збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню, з неспокоєм слідкую за зростанням воєнної діяльності. Будь ласка, наполегливо прошу запобігти зростанню напруження, щоби, навпаки, здійснювалися жести, спроможні підтримувати взаємну довіру та сприяти примиренню та мирові, які дуже потрібні та дуже бажані", - сказав Папа Римський.

Окрім висловлення занепокоєння частішими випадками порушення режиму припинення вогню на сході України, голова Католицької церкви також разом з вірянами помолився за населення, яке живе в умовах гуманітарної катастрофи.

Нагадаємо, що Росія лише посилює свою військову силу поблизу російсько-українських кордонів. Зокрема нещодавно у води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії. Перекидання суден у РФ пояснюють "контрольною перевіркою за зимовий період навчання".

Читайте також
Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу
В Офісі Президента назвали головну мету стягування військ Російської Федерації до українсько-російських кордонів. Цим самим Росія намагається змусити українську владу визнати незаконну окупацію частини Донецької і Луганської областей.
Міноборони Росії назвало причину нарощування їхніх військ поблизу України Міноборони Росії назвало причину нарощування їхніх військ поблизу України
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу вже вкотре наголосив на тому, що ніби то саме керівництво України прагне дестабілізації на сході країни.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next