Війна в Україні може стати причиною глобальної світової продовольчої кризи (відео)

Війна в Україні може стати причиною глобальної світової продовольчої кризи (відео)
На сьогодні військові рф викрали близько 400 тис. т. зерна з тимчасово окупованих районів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

Повномасштабна війна, яку росія розв'язала проти України, може стати причиною не лише продовольчої кризи в Україні, особливо у тимчасово окупованих територіях, але й глобальної світової продовольчої кризи.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу Парламенту України.

Станом на сьогодні військові рф викрали близько 400 тис. т. зерна з тимчасово окупованих районів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей, що у майбутньому може спричинити голод на цих територіях. Крім того, російські війська своїми ракетно-бомбовими ударами знищують елеватори, склади, сільськогосподарську техніку та інфраструктуру, зриваючи тим самим проведення посівної кампанії.

Крім того, блокада українських портів та мінування морських шляхів унеможливлюють експорт української сільськогосподарської продукції минулих врожаїв. Наразі лише у порту Одеса заблоковано 25 млн т. зерна, а загалом Україна через блокування портів росією не може вивезти 90 млн т зернових, втрачаючи щодня 170 млн дол. США.

У висновках нещодавно оприлюдненого звіту Глобальної мережі з боротьби з продовольчими кризами Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FАО) зазначається, що вторгнення росії в Україну ставить під загрозу міжнародну продовольчу безпеку та може спровокувати найбільшу продовольчу кризу в історії людства.

Вторгнення росії в Україну ставить під загрозу глобальну продовольчу безпеку. Міжнародна спільнота має діяти, щоб запобігти найбільшій в історії продовольчій кризі та соціальним, економічним і політичним потрясінням, які можуть піти за ним, — заявила, коментуючи згаданий звіт, Комісар з міжнародного партнерства Європейської Комісії Ютта Урпілайнен.

Як зазначається у звіті, термінової допомоги зараз потребує понад 400 млн людей, а ціни на продукти харчування досягли рекордних значень. 

Голоду не повинно бути місця у двадцять першому столітті, - підтримує її Комісар із кризового управління ЄК Янез Ленарчич.

У Комітеті з питань економічного розвитку закликають міжнародну спільноту  до більш рішучих та дієвих кроків, спрямованих на протидію країні-агресору задля припинення війни в Україні, розблокування українських портів і відновлення вільного судноплавства для запобігання глобальній продовольчій кризі у світі.

Нагадаємо, вчені вперше виростили рослини у місячному ґрунті.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next