Німецька розвідка підтверджує, що росія залучила неонацистів до війни проти України, – ЗМІ

Німецька розвідка підтверджує, що росія залучила неонацистів до війни проти України, – ЗМІ

Німецька розвідка підтверджує участь у бойових діях в Україні кількох екстремістських угруповань із росії. Як свідчить конфіденційний звіт Федеральної розвідувальної служби (BND) до військової агресії приєдналися російські праві та неонацисти. Пише Spiegel.

Минулого тижня семисторінковий документ був розісланий у кілька федеральних міністерств. У звіті немає інформації щодо кількості бойовиків правого екстремізму, зате надані їхні назви.

За даними розвідки, два неонацистські угруповання – "Російський імперський легіон" і "Русич" – воюють проти України. На думку аналітиків німецької служби зовнішньої розвідки, співпраця з цими угрупованнями доводить названу причину війни, так звану "денацифікацію" України, до абсурду.

Видання додає, що в бойових діях також зафіксовано "Російський імперський легіон" – воєнізований підрозділ правого екстремістського угруповання "Російський імперський рух". Раніше їхні бойовики вже воювали на Донбасі у 2014 – 2015 роках. Їхній лідер Денис Гарієв вважає війну в Україні "ліквідацію сепаратистського утворення".

Також повідомляється, що "Російський імперський легіон" набирав бійців з військовим досвідом та випускників власного навчального центру "Партизан", яка базується у Санкт-Петербурзі.

Розвідка також додає, що заступник Гарієва загинув у боях в Україні, а сам лідер "Російського імперського легіону" отримав поранення. Травм зазнали й інші екстремісти.

Німецька розвідка зазначає, що в боях залучене й угруповання "Русич" неонациста Олексія Мільчакова. Її пов'язують з приватною військовою компанією "Вагнера", яка дислокувалася на Донбасі до 2015 року.

Саме після війни на Донбасі угруповання "Русич" "прославилося" особливою жорстокістю. Відомо, що учасники не беруть полонених, а Мільчаков признаний садистом після того, як вбив цуценя і виставив фото в соціальні мережі. Крім того, він неодноразово викладав фото з нацистською свастикою.

Нагадаю, що вживали сирі продукти з магазинів: український дипломат пояснив, чому вважає рашистів "ордою".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next