В лавах ЗСУ воюють представники країн з усіх континентів

В лавах ЗСУ воюють представники країн з усіх континентів

Представники 55-ти держав захищають Україну у війні проти росії. Найбільше прибуло добровольців зі Сполучених Штатів та Великої Британії.

Таку кількість іноземних добровольців озвучив на брифінгу представник Міжнародного легіону оборони України Дам'єн Магру.

У нас є представники понад 50 країн та громадянств, 55 були останні (ред. - відомості), - сказав він.

За його словами, в Україні воюють представники країн з усіх континентів, навіть з Бразилії, Південної Кореї та Австралії. Проте найбільше іноземних добровольців з таких країн як США, Британія, Польща та Канада. Чимала кількість військових із країн Балтії та півночі, зокрема Фінляндії.

Своєю чергою посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що країна не надто гостинно ставиться до українських біженців.

Про це Мельник заявив в інтерв’ю Bild, передає "Європейська правда".

Більшість українців повертаються (додому - ред.), і вже давно. З цієї країни їде більше людей, ніж до вас приїжджає, – зауважив посол.

Він вважає, що Німеччині слід замислитися, чому в українців "нема бажання тут залишатися". 

Водночас міністр внутрішніх справ федеральної землі Баварія Йохами Германн у коментарі Bild заявив, що Мельник не має рації.

Загальна кількість біженців почувається (в Німеччині - ред.) комфортно. Знаю це по Баварії. Те, що каже пан Мельник, – неправда. За останні кілька тижнів я не раз говорив із українськими біженцями, багатьма жінками й дітьми… Люди відгукуються схвально і здивовані тим, як добре їх приймають, – заявив Германн. 

Нагадаємо, раніше Німеччина заблокувала передачу Іспанією танків Leopard 2A4 для ЗСУ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next