Студенти і випускники Нацакадемії імені Чайковського просять забрати прізвище росіянина з назви навчального закладу

Студенти і випускники Нацакадемії імені Чайковського просять забрати прізвище росіянина з назви навчального закладу
В Україні повним обертом йде "дерусифікація", тож вулиці, навчальні заклади, культура та освіта позбавляються окупантських залишків.

Студенти і випускники Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського підтримали перейменування навчального закладу. Вони написали лист-звернення, адресований президентові, прем'єр-міністрові, голові парламенту, міністру культури та ректору академії

Підписанти просять забрати прізвище російського композитора із назви музичної академії. Таким чином лист суперечить зверненню наглядової і вченої рад закладу, які попросили залишити ім'я Чайковського у назві академії. 

З такою позицією студенти та випускники, а також багато викладачів, категорично не погоджуються. З часу повномасштабного вторгнення Росії на територію України, критично важливим є відстоювання нашої ідентичності, самостійності, самобутності та самодостатності. Разом з тим, коли ми усі стали свідками нелюдської жорстокості "руского міра", який нібито захищає культуру, ми відчуваємо відразу до усього російського, – йдеться в листі.

Студенти і випусники наголошують – адміністрація закладу проігнорувала думку студентів, адже в травні Студентське наукове товариство НМАУ ім. П.І. Чайковського публічно презентувало результати опитування, які свідчать про настрої студентів. Вилучення імені композитора з назви закладу підтримали понад 75% студентів.

Вилучення імені композитора вимагають ті студенти, які зі студентської лави пішли служити в ЗСУ та ТрО. Вони ризикують своїм життям, захищають нашу свободу, і, здобувши перемогу, хочуть повернутися на навчання до ЗВО, який не буде їм жодним словом нагадувати про культуру ворожої країни. Вони планують отримати диплом, у якому не буде згадки про вплив російської культури, – пише у зверненні.

Підписанти вважають, що академія повинна мати ім'я українського композитора, обране із залученням фахівців при загальному обговоренні.

Просимо виключити ім’я П. Чайковського з назви провідного державного закладу вищої освіти – Національної музичної академії України, – завершується лист, який підписали понад 250 студентів і випускників закладу.

Нагадаємо, що рф на тлі війни проти України переживає найгіршу за 30 років рецесію, і розплачується за це "покоління путіна", - ЗМІ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Дерусифікувати назви вулиць і площ: жителі Ужгорода попросили місцеву владу прибрати "російські" назви Дерусифікувати назви вулиць і площ: жителі Ужгорода попросили місцеву владу прибрати "російські" назви
Автори звернення підкреслюють, що увічнення осіб, не причетних до Закарпатської культури та історії, не є доречним.
У Києві демонтують бронзову скульптуру двох робітників У Києві демонтують бронзову скульптуру двох робітників
Україною котиться хвиля дерусифікації: демонтують пам'ятники, змінюють назви вулиць.
Loading...
Load next