США поставлять Україні 4 РСЗВ HIMARS до середини липня - CNN

США поставлять Україні 4 РСЗВ HIMARS до середини липня - CNN

За словами високопоставленого представника міністерства оборони США, перша партія з чотирьох високомобільних артилерійських ракетних систем, які США пообіцяли Україні, вже перебуває в країні, а нещодавно оголошена додаткова партія з чотирьох HIMARS буде доставлена «до середини липня». Про це пише CNN.

Ще один взвод українців проходить навчання роботі з системами, повідомив чиновник виданню.

Адміністрація Байдена в четвер оголосила про додаткову військову допомогу Україні, при цьому Сполучені Штати нададуть ще чотири реактивні системи залпового вогню та артилерійські боєприпаси для інших систем.

Пакет, який буде сформований із наявних запасів Міністерства оборони, також включає 18 патрульних катерів для спостереження за узбережжям та річками, а також стрілецьку зброю.

Найбільш важливою частиною пакета є чотири додаткові високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS), колісні машини, здатні запускати залпи керованих ракет по цілях приблизно на 65 км.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримала вже другий вантаж безпекової допомоги від США (відео) Україна отримала вже другий вантаж безпекової допомоги від США (відео)
З 2014 року, Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.
В Україні провели військові навчання з систем "Бук", "Оса" та С-300 (відео) В Україні провели військові навчання з систем "Бук", "Оса" та С-300 (відео)
Проведені військові навчання мали на меті підвищити злагодженість в роботі бойових розрахунків. Участь у них взяв особовий склад зенітно-ракетних підрозділів.
Морська піхота України: якою зброєю, технікою та новинками від США озбороєні ВМС Морська піхота України: якою зброєю, технікою та новинками від США озбороєні ВМС
Українські морські піхотинці мають достатньо зброї та техніки на озброєнні, аби успішно виконувати поставлені перед ними завданням. Є як модернізована техніка ще з часів СРСР, так і сучасні зразки, виготовлені в Україні й за кордоном.
Loading...
Load next