Морська піхота України: якою зброєю, технікою та новинками від США озбороєні ВМС

Морська піхота України: якою зброєю, технікою та новинками від США озбороєні ВМС
Українські морські піхотинці мають достатньо зброї та техніки на озброєнні, аби успішно виконувати поставлені перед ними завданням. Є як модернізована техніка ще з часів СРСР, так і сучасні зразки, виготовлені в Україні й за кордоном.

Підрозділи морської піхоти ВМС ЗСУ до 2025 року планується озброїти єдиними зразками техніки та озброєння, серед яких БТР-4Е, БМ-21 "Верба М1", СГ "Богдана", ББМ "Козак-2", безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar ТВ2 та новітні засоби РЕБ. Про це в інтерв'ю розповів генерал-лейтенант Юрій Содоль, командувач морської піхоти ВМС ЗСУ, повідомляє 24 канал.

Морська піхота у своєму арсеналі має достатню кількість зброї та техніки для успішного виконання поставлених завдань. Так, у нашому парку є модернізована техніка ще радянського зразка, але разом з тим є вже й сучасні зразки вітчизняного та іноземного виробництва. Це дасть змогу уніфіковувати обслуговування та підготовку експлуатації відповідної техніки для морської піхоти, - розповів Содоль.

Якщо говорити про новинки, то відповідно до цього ж перспективного плану планується озброїти артилеристів такими зразками, як БМ-21 "Верба М1" та СГ "Богдана". Також цього року один з окремих батальйонів морської піхоти отримав ББМ "Козак-2", які надалі будуть замінені на ББМ "Козак-2М1".

Крім того, у наших планах забезпечити морських піхотинців сучасними розвідувальними та ударними безпілотними літальними комплексами, у тому числі й безпілотним авіаційним комплексом Bayraktar ТВ2, засобами РЕБ тощо, - зазначив командувач.

В інтерв’ю командувач також розповів, що у зв'язку зі стримуванням збройної агресії з боку РФ на плечі морських піхотинців лягає виконання завдань в зоні Операції об’єднаних сил на різних напрямках. Протягом минулого та поточного року понад 90% морських піхотинців та підпорядкованих військових частин, у тому числі й Командування морської піхоти, брали участь в ООС.

Робота у цьому напрямі продовжується. У 2021 році американський уряд вже передав малі десантні засоби типу ZODIAK, - наголосив командувач морської піхоти ВМС. 

Читайте також
В Україні провели військові навчання з систем "Бук", "Оса" та С-300 (відео) В Україні провели військові навчання з систем "Бук", "Оса" та С-300 (відео)
Проведені військові навчання мали на меті підвищити злагодженість в роботі бойових розрахунків. Участь у них взяв особовий склад зенітно-ракетних підрозділів.
Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео) Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео)
Командування Об'єднаних сил ЗСУ 5 лютого відзначає другу річницю створення. З цієї нагоди військові опублікували потужне відео з тренувань на землі, в морі та в повітрі.
Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України
На Донбасі протягом минулої доби, 16 липня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Проте, з початку поточної доби було зафіксовано 5 порушень режиму тиші.
Loading...
Load next