У Польщі скасовують безоплатний проїзд у поїздах для українських біженців

У Польщі скасовують безоплатний проїзд у поїздах для українських біженців
Тепер українці їздитимуть на загальних умовах.

Польська транспортна компанія PKP Intercity, яка спеціалізується на міжміських пасажирських перевезеннях,  з 1 липня припиняє безкоштовні перевезення українців, що були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення росї.

Про це повідомляє польський національний перевізник.

Безкоштовний проїзд для громадян України у Польщі у 2-му класі поїздів економ категорій були запроваджені 26 лютого цього року. До останніх днів червня послугами PKP Intercity скористалися понад 2,3 мільйона громадян України, - йдеться у повідомленні.

З 1 по 30 червня громадяни України можуть безкоштовно подорожувати лише з та до міст, розташованих на нашому східному кордоні, а саме: Хелм, Дорогуськ, Люблін, Грубешув, Перемишль, Загуж, Ярослав та Жешув

 А уже з п’ятниці, 1 липня, ці поїздки відбуватимуться за загальними правилами, включеними до регламенту PKP Intercity.

Перевізник називає таке скасування безкоштовного проїзду вимушеним кроком, оскільки пасажиропотік у поїздах зараз став рекордним за 20 років.

За п’ять місяців цього року послугами міжміського перевізника скористалися понад 20 мільйонів людей. Минулої неділі, 19 червня, було перевезено найбільшу кількість пасажирів за понад 20-річну історію PKP Intercity. Триває інтенсивна підготовка до літнього сезону, - зазначили в повідомленні.

Вас також може зацікавити стаття: Жителі канадського міста Егенвіль зібрали $70000 на медичні потреби України

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Скандал із пілотом Ryanair: у аеропорту Познані пояснили, чому понад 30 українців не потрапили на літак Скандал із пілотом Ryanair: у аеропорту Познані пояснили, чому понад 30 українців не потрапили на літак
Менеджмент польського аеропорту вивчає деталі інциденту, що трапився між українськими пасажирами та пілотом авіакомпанії "Ryanair". Чоловік нібито виганяв українців та не впускав їх на борт літака.
Побиття українця в Польщі: у посольстві відреагували на конфлікт Побиття українця в Польщі: у посольстві відреагували на конфлікт
У польському місті Влоцлавек семеро людей закидали пляшками українця. У поліції підтвердили цей інцидент - тоді 7 людей погодились агресивно щодо людей на вулиці та переслідували одного чоловіка.
Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні
Українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу на українсько-польському кордоні.
Loading...
Load next