Як подати мотиваційний лист при вступі: пояснення

Як подати мотиваційний лист при вступі: пояснення
Під час вступу у 2022 році обов'язковим є написання мотиваційного листа разом з пакетом документів.

У Державному підприємстві "Інфоресурс" відповіли на найпоширеніші запитання абітурієнтів. 

Варто зауважити, що кожен навчальний заклад має свої вимоги до мотиваційних листів. Тому перед подачею важливо ознайомитися та адаптувати свій текст.

Мотиваційні листи треба відвозити/надсилати безпосередньо до закладу освіти?

Ні, якщо ви подаєте документи онлайн. З кожною заявою в електронному кабінеті треба додавати мотиваційний лист. Текст треба вписати у спеціальне поле в розділі "подання заяв". 

Безпосередньо до закладу освіти мотиваційні листи надаються лише в разі подання заяв у паперовій формі.

Важливо: в особистому кабінеті не передбачено поля для завантаження дипломів та винагород. Тому їх треба надіслати на електрону пошту приймальної комісії навчального закладу. 

Як подати мотиваційний лист через електронний кабінет? 

Мотиваційний лист подається разом із заявою. Проте, кожна з категорій вступників має свій час для їхньої подачі: 

  • з 1 липня – вступники  на основі БСО (9-ти класів);
  • з 14 липня – до закладів ФПО (факультету післядипломної освіти;
  • з 29 липня – до закладів вищої освіти на основі ПЗСО (11-ти класів) або диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра.

Якщо я писав текст листа в кабінеті, натиснув кнопку "Зберегти", а мене повернуло на головну сторінку й нічого не збереглося?

На написання мотиваційного листа відведено 120 хвилин. Тому якщо витрачений час був більше, лист автоматично не збережеться. 

Порада. Щоб уникнути прикрих випадків, варто писати текст листа у Word або Google-Документах, а потім копіювати його у потрібне поле в електронному кабінеті.

Чи можна в кабінеті редагувати текст написаного листа?

Можна редагувати текст до моменту подання заяви. Коли вже є статус "Зареєстровано в ЄДЕБО", зробити з мотиваційним листом нічого не можна.

Як дізнатися вимоги до мотиваційного листа?

Кожен навчальний заклад описує це у "Правилах прийому". 

Яка максимальна кількість символів під час написання мотиваційного листа в кабінеті?

У полі для мотиваційного листа в електронному кабінеті є обмеження на 20 тисяч символів. Але обсяг тексту також прописаний однією з вимог у правилах прийому до навчального закладу.

Наприклад, не менш як 200 і не більш як 600 слів.

Дотримання цих вимог також враховуватимуть у приймальній комісії, тому це впливатиме на формування рейтингового списку вступників.

Нагадаємо, як вступити до коледжу українцям з окупованих територій: деталі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
Loading...
Load next