"Це хороший день": український активіст Стерненко прокоментував криваву стрілянину у Пермі (відео)

"Це хороший день": український активіст Стерненко прокоментував криваву стрілянину у Пермі (відео)
Український активіст Сергій Стерненко висловився щодо стрілянини в Пермському державному національному дослідницькому університеті в Росії, де за уточненими даними, загинули 6 осіб, постраждали понад два десятки осіб. Однак, радикальну позицію активіста не підтримали навіть його однодумці.

Сьогодні вранці, 20 вересня, на території 8-го корпусу Пермського державного університету невідомий влаштував стрілянину, потім він виявився студентом. Частина студентів закривалась від нападника в аудиторіях ВНЗ, а деякі вистрибували з вікон. Зокрема, щодо кривавої стрілянини висловився й одеський громадський активіст Сергій Стерненко, який написав доволі радісний допис на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter та "порадів" через вбивство людей у Пермі.

Кожен день, коли росіян стає менше, це хороший день, - коротко написав Стерненко.

Така оцінка подій сподобалася далеко не всім підписникам та однодумцям Стерненка - своє незадоволення вони висловили в коментарях під твітом:

  • Поважаю дуже Стерненка, але це ту мач. Можна ще зрозуміти стосовно військових, коли вони гинуть. Можна ненавидіти все російське, але цей меседж це постріл собі ж в ногу. Тепер все націоналістичне будуть ще більше ототожнювати з нацизмом/фашизмом. Поясність, якщо це не так.
  • Я сподіваюсь це не стосується нападу на дітей в перьмі...
  • Это перебор.
  • Низко и мерзко. Хотя вот оно истинное лицо.

Нагадаємо, що у Росії в місті Перм 18-річний студент у військовій формі та з автоматом в руках влаштував стрілянину на кампусі та в одному з корпусів вишу. Під час затримання він чинив опір, внаслідок чого був поранений і згодом помер.

Приблизно об 11:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) на подвір'я Пермського державного університету прийшов невідомий чоловік зі зброєю у руках. Викладачів та студентів закликали зачинитися в аудиторіях, або по можливості залишити територію навчального закладу. В момент нападу у різних корпусах закладу перебували приблизно 3 тисячі людей.

Внаслідок стрілянини загинули 6 осіб, хоча раніше повідомляв про 8 загиблих. За даними Слідкому, 28 постраждалих звернулися по медичну допомогу, частина з них госпіталізована з травмами і пораненнями різного ступеня тяжкості.

Читайте також
Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео) Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)
Батько 18-річного студента, який застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті РФ, виявився військовим найманцем - він брав участь у російській агресії на Донбасі.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму
Російські навчання відбудуться на 20 полігонах та триватимуть з 9 серпня до 15 вересня.
Loading...
Load next