У Чернігові перейменували 15 вулиць та п'ять провулків

У Чернігові перейменували 15 вулиць та п'ять провулків

Депутати Чернігівської міської ради підтримали рішення про перейменування 15 вулиць та п'яти провулків. Тепер у місті є проспект Левка Лук'яненка та вулиця Героїв Маріуполя, натомість пішли в небуття вулиці Рокоссовського та Московська.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

Починаючи з квітня робоча група, до якої увійшли історики, співробітники Управління культури та туризму ЧМР, військові та громадськість, визначилася зі 148 найменуваннями, що вимагають заміни, і поетапно їх опрацьовує. На липневе засідання сесії був підготовлений перший пакет назв для зміни, - йдеться в повідомленні.

Вулиця Рокосовського стала проспектом Левка Лук'яненка, вулиці Московській дали ім'я Героїв Маріуполя, Пушкіна - Василя Тарновського. Депутати погодили перейменування тих вулиць, стосовно яких не виникло дискусій.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до чернігівців та депутатів, аби вони долучалися до подальшого обговорення, а не після того, як будуть затверджені остаточні рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поранених військових ЗСУ США лікуватимуть в американському військовому госпіталі в Німеччині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В разі атаки РФ у містах залунають сирени, буде оголошення по радіо, надійде повідомлення телефоном, — Крищенко В разі атаки РФ у містах залунають сирени, буде оголошення по радіо, надійде повідомлення телефоном, — Крищенко
Заступник Кличка заявив, що Київ, як і вся держава, готується до збройної агресії.
Студенти і випускники Нацакадемії імені Чайковського просять забрати прізвище росіянина з назви навчального закладу Студенти і випускники Нацакадемії імені Чайковського просять забрати прізвище росіянина з назви навчального закладу
В Україні повним обертом йде "дерусифікація", тож вулиці, навчальні заклади, культура та освіта позбавляються окупантських залишків.
Loading...
Load next