Мобілізовані з "ЛНР" відмовляються воювати за "ДНР": це знизить ефективність військ РФ (відео)

Мобілізовані з "ЛНР" відмовляються воювати за "ДНР": це знизить ефективність військ РФ (відео)

Підрозділи ополчення так званої "ЛНР" відмовилися продовжувати бойові дії в Донецькій області та скаржаться на виснажливі темпи наступу за межами Луганської області. Зокрема це стало відомо завдяки відео, на якому бійці 2740 батальйону «ЛНР» заявляють відмовляються воювати за «ДНР». 

Відео та значення такої відмови проаналізували в Інституті вивчення війни, передає ПравдаТУТ News.

ISW зазначають. що настрій записаного відеоповідомлення показує ширшу тенденцію зменшення інвестицій квазіреспубліки "ЛНР" у підтримку російської війни в Україні та її морального духу. 

Ця тенденція особливо небезпечна для російських військ, які прагнуть вербувати ще більше нових солдатів з Луганської області, щоб компенсувати нещодавні втрати. Подальший розкол в очолюваних Росією силах також загрожує подальшим перешкоджанням ефективності російських військових зусиль, - наголосили в Інституті вивчення війни.

Підрозділи так званої "ДНР" раніше фіксували подібні звернення, перебуваючи в Луганській, Харківській та Херсонській областях, що може свідчити про те, що допоміжні війська можуть не повністю підтримувати експансивні плани вторгнення Кремля.  

Раніше ISW повідомляло:

  • Військовослужбовці 3-го ОМБ 105-го ОМП "ДНР" поскаржилися на передислокацію підрозділу з Маріуполя в Луганську область наприкінці травня.
  •  Подібне звернення з передової Херсонщини на початку червня також опублікував 113-й полк ДНР. 
  • Інший військовослужбовець невизначеного батальйону «ДНР» поскаржився, що російські прикордонники утримували підрозділ на кордоні з Бєлгородською областю після того, як підрозділ вів бої в районі Харкова в середині травня, щоб дозволити російським частинам відійти першими. 
  •  Військові кореспонденти «ДНР» хвалилися своїм прогресом навколо Авдіївки, але таке ставлення може знову зіпсуватися, якщо підрозділи «ДНР» перекинуть на інший напрямок.

Нагадаємо, у Криму детонує сховище боєприпасів: росіяни починають панікувати.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Реалії "русского мира": як зараз виглядає Донецький аеропорт (відео) Реалії "русского мира": як зараз виглядає Донецький аеропорт (відео)
22 січня 2015 року "кіборги" відійшли з руїн нового терміналу Донецького аеропорту. Його оборона тривала з 26 травня 2014-го - понад 240 днів.
Loading...
Load next