Верещук заявила про покарання за голосування на "референдумах" росіян

Верещук заявила про покарання за голосування на "референдумах" росіян

За участь у так званих референдумах на тимчасово окупованих територіях українцям загрожує покарання у вигляді 12 років в'язниці.

Про це повідомила міністр із реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Все це фарс та цирк. Але для наших громадян, які братимуть у цьому участь, це справді стаття Кримінального кодексу. Тому я ще раз закликаю евакуюватися всіх, хто може. А якщо так склалося, що люди змушені залишитися на непідконтрольних територіях — не брати участь у жодних "референдумах", - заявила Верещук.

Як зазначила міністр, якщо українські силовики доведуть колабораціонізм, участь у "референдумі" або спонукання до участі в "референдумі", то зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також Верещук закликала громадянам дзвонити на гарячу лінію за номером "15-48", щоби евакуюватися на підконтрольну територію України.

Нагадаємо, раніше Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей евакуюватись.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next