Україна звільнила більше територій за декілька днів, ніж росія захопила з квітня – ISW

Україна звільнила більше територій за декілька днів, ніж росія захопила з квітня – ISW

Українські сили звільнили понад 3000 квадратних кілометрів території за останні п'ять днів із 6 вересня, повідомляють американські аналітики. Повідомляє Інститут вивчення війни.

Зазначається, що ЗСУ прорвали російські позиції на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях.

Також українці за ці дні звільнили більше території, аніж російські війська захопили у всіх своїх операціях із квітня.

Українські сили, швидше за все, захоплять саме місто Ізюм у найближчі 48 годин, якщо вони цього ще не зробили. Звільнення Ізюма стане найзначнішим воєнним здобутком України після перемоги у битві за Київ у березні.

Це б запобігло просуванню росії на північний захід Донецької області вздовж траси E40, яку російські військові намагалися використати для обходу українських позицій на лінії Слов'янськ — Краматорськ із флангу.

Успішне оточення російських військ, що біжать з Ізюму, призведе до знищення або захоплення значних російських сил і поглибить проблеми з живою силою та моральним духом росіян. російські військові кореспонденти та мілілогери також повідомляли про проблеми при евакуації з Ізюма, вказуючи на те, що українські сили принаймні частково закривають котел у деяких районах.

Нагадаємо, що окупанти оголосили "евакуацію" з Ізюма та Куп'янська.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото) "Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото)
Загалом участь в акції взяло близько 120 осіб.
Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото) Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото)
У сім'ї одного з київських захисників – поповнення. В українського поліцейського народився син, але забирати рідних з пологового довелося в умовах війни.
Loading...
Load next