З полону звільнили 215 захисників України: 200 з них на Медведчука

З полону звільнили 215 захисників України: 200 з них на Медведчука

В рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них 10 іноземців. росії повернули - кума Путіна Віктора Медведчука і 55 російських окупантів. Гарну звістку повідомив президент Володимир Зеленський та глава ОП Андрій Єрмак в ефірі телемарафону.

Ми звільнили з російського полону 215 наших людей, серед яких 124 - офіцери. Серед тих, кого звільнили, 108 бійців "Азову", - сказав Єрмак.

Серед звільнених також прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТРошники, митники, цивільні. Зокрема, Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з "Азовсталі" – вони вже перебувають у безпеці. 

За словами голови ОП, це результат особистих домовленостей президента України з президентом Туреччини Ердоганом. Зокрема, 5-ро українських командирів перебувають в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки Ердогана.

Крім того, серед звільнених "азовці" Микола Кущ (Фрост) і Костянтин Нікітенко (Фокс), яких окупанти хотіли стратити.

Також вдалося повернути в рамках обміну 10 іноземців, які захищали Україну. Серед них є ті, кого окупанти "засудили" до смертної кари. 

Ми обміняли 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству.

А 5 героїв-командирів "Азовсталі" – на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу, - наголосив Єрмак.

Президент відзначив, що в Україні були готові повернути хоча б одного захисника на Медведчука, а вдалося повернути аж 200. 

За словами в.о. голови СБУ Василя Малюка, з початку повномасштабного вторгнення рф загалом вдалося повернути з полону 802 бранців.

Нагадаємо, що найближчий рік у ліс на Київщині ходити не можна буде - ДСНС.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Медведчука можуть обміняти на політвʼязнів Кремля Медведчука можуть обміняти на політвʼязнів Кремля
Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає у разі засудження можливості обміну кума Путіна та проросійського депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука на українських політичних в'язнів, які зараз є ув'язненими у російських тюрмах.
У Кремлі відреагували на можливість обміну Медведчука на українських політв'язнів У Кремлі відреагували на можливість обміну Медведчука на українських політв'язнів
Російський державний діяч та дипломат Дмитро Пєсков прокоментував можливість обміну кума Путіна, Віктора Медведчука на українських політв'язнів. Російський посадовець назвав цю пропозицію "внутрішньоукраїнською політичною кухнею".
Loading...
Load next