Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін

Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.

Україна нарешті отримала від представників окупаційної "влади" ОРДЛО списки на обмін полоненими, про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила учасник української делегації в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Тетяна Іванова.

Зокрема жінка також наголосили, що Україна свої списки подала ще як взимку, однак бойовики не спішили з відповіддю.

"Українська сторона передала списки на обмін полоненими ще пів року тому, а то й більше. Весь цей час Україна наполягала на тому, щоб нам так само дзеркально були надані списки з боку ОРДЛО. Дуже довго ці списки не передавались, і в квітні цього року ми все-таки ці списки отримали. Зараз йде робота з цими списками, вони уточнюються, з ними працюють", - повідомила член української делегації в ТКГ Тетяна Іванова.

Також за її словами, обмін списками став "маленьким, але істотним кроком" для організації обміну утримуваними особами, проте Іванова вважає, що на сьогодні складно говорити про те, скільки українців можуть бути звільнені з окупованої території.

"На минулому засіданні ТКГ було запропоновано, щоб Україна прийняла 4 людини. Це не в рамках обміну, це як би їх добра воля. І глава української делегації сказав, що ми готові прийняти й інших, кого б нам не передали. На жаль, це трактується по-іншому. Ще рано говорити, скільки чоловік ми передамо і скільки отримаємо, тому що тільки почалася робота з цими списками", - наголосила учасниця української делегації ТКГ.

Нагадаємо, що ще 29 грудня 2020 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що Україна підготувала для обміну полоненими з ОРДЛО список з 251 особи, яких наразі утримують на непідконтрольній частині Донбасу.

Читайте також
Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин
Через нещодавно загибель мирного жителя на Донбасі, Російська Федерація відмовилась від участі у позачерговому засіданні ТКГ.
Росія подає фейкових осіб на обмін полоненими, - Арестович Росія подає фейкових осіб на обмін полоненими, - Арестович
Російська сторона в ТКГ подала список з 90 осіб на обмін полоненими. Проте, виявилось, що лише 16 людей з цього списку справді існують, а решта виявилися фейковими.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next