Прокурор Міжнародного кримінального суду пообіцяв розслідуватии військові злочини в Україні

Прокурор Міжнародного кримінального суду пообіцяв розслідуватии військові злочини в Україні

Прокурор Карім Хан повторив, що МКС продовжить розслідування звинувачень у воєнних злочинах росії

Правда є правда. Сторони можуть робити свої власні заяви, але я був у Бучі... Я бачив ці тіла в мішках для трупів, і це були справжні люди. Ми повинні розслідувати, як вони померли, чи були скоєні злочини, і якщо так, то хто несе відповідальність, - сказав Хан CNN.

Хан уже тричі був в Україні і сказав, що "приголомшений" як руйнуваннями в країні, так і надією та рішучістю народу. 

Є контрнаративи та наративи, правда і дезінформація і ми повинні розділити їх, щоб отримати дистильовану чисту воду з різноманітної інформації, - додав він.

Хан уже тричі був в Україні і сказав, що "приголомшений" як руйнуваннями в країні, так і надією та рішучістю народу.

За його словами, пріоритети для МКС включають звинувачення у злочинах проти дітей, скоєних у лікарнях та школах, а також твердження про переведення дітей до росії.

Всі ми чули "ніколи більше" з часів Голокосту, проте ми бачимо — на нашу велику прикрість — знову, знову і знову ці злочини відбуваються. Отже, це момент, коли я думаю, що нам потрібно активізувати наші зусилля, щоб показати, що закон може діяти на передовій. Ми намагаємося діяти більш швидко, — сказав він.

Нагадаємо, що "В Україні скоєно військові злочини" - слідчі ООН.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next