"За два дні роботи супутника "ICEYE", який придбали українці, ворог вже втратив більше бронетехніки, аніж коштував весь проєкт з супутниками" - Олексій Резніков

"За два дні роботи супутника "ICEYE", який придбали українці, ворог вже втратив більше бронетехніки, аніж коштував весь проєкт з супутниками" - Олексій Резніков

Приємні новини з космосу. Міністр оборони Резніков повідомив, що завдяки коштам українців підтримка з космосу вже дає результати на полі бою.

Коли у червні Міноборони запропонувало скерувати кошти, зібрані для придбання байрактарів, на посилення засобів космічної розвідки, ми очікували якісного підвищення спроможностей наших військ. Наразі усі наші очікування повністю справдилися.

Сили оборони України, насамперед – бойові бригади ЗСУ, вже деякий час отримують потік даних з супутників ICEYE. Знімки безпосередньо розшифровують та опрацьовують фахівці воєнною розвідки Міноборони, які пройшли відповідне навчання.

Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект з супутниками, - написав міністр.

Що варто розуміти стосовно переваг, які надають супутники ICEYE?

Україна отримала можливість комбінувати дані оптичних супутників від партнерів та дані SAR. Це принципово збільшує нашу здатність виявляти та наносити ураження російським окупантам. Супутники з технологією SAR стають особливо актуальними восени та взимку, коли погана погода, хмарність чи сніг. Для них немає різниці – день чи ніч. Тому ворог не сховається.

Саме наші військові визначають, звідки і коли отримувати потрібні дані. Наразі здійснюється систематичний моніторинг основних районів ведення бойових дій на півдні та сході.

Відомості надходять від аналітиків до бойових підрозділів дуже швидко. Російським окупантам буде складніше приховувати свої наміри, це ще більше ускладнить їхню логістику.

Тому ще раз хочу подякувати усім, хто долучився до фінансування цієї ініціативи.

Це - реальний внесок у зміцнення оборони України завдяки технологічній перевазі. Адже у російських військ таких можливостей немає.

Також Резніков написав про переваги співпраці з бізнесом та партнерами у перші місяці війни і звісно подякував співвітчизникам.

Коли героїчна та професійна армія спирається на такий народ – перемога України неминуча.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв Бабиного Яру. У різних відомостях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру — приблизно від 70 000 до 150 000 осіб.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео) Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео)
До 20-річниці масштабних терактів у Сполучених Штатах Америки президент Джо Байден наказав розсекретити документи, пов'язані з терористичними атаками, що сталися 11 вересня 2001 року. Тоді загинули більш як 2,9 тисячі осіб, а відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Аль-Каїда".
"Не Україна ваш ворог": Резніков звернувся до жителів ОРДЛО "Не Україна ваш ворог": Резніков звернувся до жителів ОРДЛО
17 лютого російські окупаційні війська обстріляли населений пункт Станиця Луганська у Луганській області.
"Гнати нечисть з української землі": 1-ша окрема штурмова рота ДУК "Правий Сектор" оголошує мобілізацію "Гнати нечисть з української землі": 1-ша окрема штурмова рота ДУК "Правий Сектор" оголошує мобілізацію
У "Правому секторі" нагадують, якщо Ви стали свідком пересування наших військових або військової техніки в жодному разі не фотографуйте, не знімайте та не поширюйте інформацію про їх переміщення.
Loading...
Load next