"Укрзалізниця" здійснила пробний рейс на новому маршруті Україна-Румунія

"Укрзалізниця" здійснила пробний рейс на новому маршруті Україна-Румунія

"Укрзалізниця" (УЗ) здійснила перший пробний рейс на ділянці Рахів – Ділове – Валя-Вішеулуй у рамках відновлення залізничного сполучення між Україною та Румунією. Повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Відкриття залізничного пасажирського сполучення на кордоні між Україною та Румунією очікується вже на початку грудня. За маршрутом курсуватиме збудований в Україні комфортабельний регіональний поїзд ДПКР-3, - сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, якого цитує пресслужба.

За його словами, чистий час у дорозі від Рахова до румунської Валі-Вішеулуй становить близько 40 хвилин без урахування митних процедур, які здійснюватимуться при посадці в поїзд. УЗ планує виконувати два рейси на день з можливістю пересадки пасажирів на потяги румунської залізниці CFR, які з Валі-Вішеулуй щодня курсують на станції Сігет, Клуж та Бухарест.

Заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм повідомив, що у четвер на українсько-румунському кордоні також заплановано відкриття міжнародного автомобільного пункту пропуску "Красноїльськ – Вікова де Сус".

Наразі інфраструктура митного пункту та під'їзна дорога повністю готові, - сказав Найєм.

27 серпня, Україна побудувала дві нові ділянки залізниці на кордоні з Румунією: Рахів – Берлебаш – держкордон та Тересва – держкордон.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Читайте також
У поїзді "Укрзалізниці" зламану лампу приклеїли до стелі медичним пластиром (фото) У поїзді "Укрзалізниці" зламану лампу приклеїли до стелі медичним пластиром (фото)
В одному з вагонів "Укрзалізниці" лампу не прикрутили до стелі, а приклеїли за допомогою медичного пластиру. При цьому лампа справно працює.
"Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя "Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя
Станом на липень "Укрзалізниця" має 39,1 млрд грн кредитів перед банками. Збитки компанії збільшилися через невиконання планових вантажних перевезень та пасажирських перевезень.
Loading...
Load next