Перші українські рятувальники прибули до Туреччини: з собою взяли Starlink та дрони

Перші українські рятувальники прибули до Туреччини: з собою взяли Starlink та дрони

Перша група українських рятувальників прибула до Туреччини для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу. Повідомляє пресслужба ДСНС.

Перша група зведеного загону ДСНС, до складу якого увійшли рятувальники Мобільного рятувального центру швидкого реагування, пожежні-рятувальники, медики, кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування вже прибули до аеропорту м. Газіантеп і готові вирушити до місця проведення пошуково-рятувальних робіт, щоб приєднатися до міжнародної команди пошуковців. 

У ДСНС додали, що друга група рятувальників прямує наземним шляхом і приєднається одразу по прибуттю на місце призначення.  

Групи забезпечені супутниковими терміналами Starlink, дронами, технікою та всім необхідним обладнанням для виконання завдань на місці пошуково-рятувальної операції.

Рятувальники повідомили, що загалом на ліквідацію наслідків землетрусу від України направлено 87 людей особового складу, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак.

Нагадаємо, що Зеленський підписав указ про допомогу постраждалій від землетрусу Туреччині.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Українські рятувальники повернулися з Турецької Республіки (відео) Українські рятувальники повернулися з Турецької Республіки (відео)
Авіація ДСНС України повернулася з Туреччини. Рятувальники допомагали гасити масштабні лісові пожежі з 30 липня.
Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео) Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео)
Внаслідок лісових пожеж у Туреччині загинуло чотири особи та ще 183 особи постраждало.
Loading...
Load next