За користування українським паспортом на окупованих територіях обмежуватимуть у правах на 10 років - Луганська ОВА

За користування українським паспортом на окупованих територіях обмежуватимуть у правах на 10 років - Луганська ОВА

За користування українським паспортом на окупованих територіях обмежуватимуть у правах на 10 років, повідомляє Луганська ОВА в Telegram.

Закон, який передбачає порядок виходу з українського громадянства, прийнято держдумою рф у першому читанні, вказали в ОВА. Зазначається, що він має дозволити забезпечити допуск осіб, які зараз мають громадянство України, до заміщення державних, муніципальних та інших посад, а також врегулювати інші питання, при вирішенні яких це виступає обмежуючим фактором. Зокрема, при отриманні заробітної плати, пенсії та інших соціальних виплат, що зараз відбувається на тимчасово окупованих територіях.

Згідно з цим законом, з дня подання заяви про відмову людині необхідно буде утримуватись від реалізації прав та виконання обов'язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання паспорта та інших документів. При порушенні повторно звернутися із заявою дозволено лише через 10 років.

Проте, як повідомляє Луганська ОВА, відмова від громадянства ніяк не гарантує отримання роботи. Відтак, у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, які росіяни підпорядкували Первомайську, за словами місцевої окупаційної влади, пріоритет у працевлаштуванні до бюджетних організацій матимуть ті, хто бере участь у питаннях "життєзабезпечення" територій.

З урахуванням практично відсутніх там відновлювальних робіт претендувати на ту чи іншу посаду, навіть якщо вона не вакантна, може хто завгодно - достатньо показово привезти до міста чи села якусь допомогу, - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Укрпошта випустить марку, присвячену працівникам критичної інфраструктури.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В окупованому Криму на виборчу дільницю прийшов чоловік у костюмі коня (відео) В окупованому Криму на виборчу дільницю прийшов чоловік у костюмі коня (відео)
17 вересня у Росії стартували вибори, на яких люди обиратимуть депутатів Держдуми, а також вищих посадових осіб суб'єктів країни.
Loading...
Load next