Битва за Бахмут може серйозно виснажити кращі сили пвк "вагнера" - ISW

Битва за Бахмут може серйозно виснажити кращі сили пвк "вагнера" - ISW

Битва за Бахмут Донецької області може серйозно виснажити кращі сили пвк "вагнера" та позбавити росію деяких з її найефективніших і найважчих для заміни ударних військ. Тому, бої за місто стали стратегічно важливими для України, ідеться в останньому звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

Аналітики пояснюють, що Україна продовжить оборону Бахмуту, а Президент Володимир Зеленський заявив, що віддав наказ про підкріплення до Бахмута після зустрічі з Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним та командувачем Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським. Зазначається, що місто не є значущим в операційному чи стратегічному плані, оскільки не впливатиме на подальше просування військ рф Донецькою областю.

Як відзначають експерти, окупанти вже зазнали таких великих втрат у боях за Бахмут, що їхня атака, швидше за все, досягне кульмінації після того, як вони захоплять його - якщо не раніше. Водночас вони додають, що українська боротьба за Бахмут стала стратегічно важливою через поточний склад російських сил, розташованих у цьому районі.

Деякі західні медіа нещодавно припустили, що Україна витрачає елітних військових і дефіцитне обладнання в основному на новобранців чвк "вагнер" з в'язниць рф, які є "гарматним м'ясом". ISW відзначає, що це зауваження є справедливим, хоча кількість придатних для бойових дій російських в'язнів "не безмежна", і остаточне знищення десятків тисяч із них у Бахмуті означає, що вони не будуть доступні для більш важливих боїв.

Битва за Бахмут може, по суті, серйозно виснажити найкращі сили групи "вагнера", позбавивши росію деяких з її найефективніших і найважчих для заміни ударних військ. 

Цілком можливо, що атаки "вагнера" знову досягнуть кульмінації перед взяттям міста, і змусять російську армію вибирати між відмовою від зусиль або киданням у бій більшої кількості високоякісних військ. Можливість завдати шкоди елітним елементам пвк "вагнера" разом з іншими елітними підрозділами, де градієнт виснаження суттєво сприяє Україні, є привабливою, - підсумовують аналітики.

Нагадаємо, що у "Дії" завершилося голосування за вихідний 8 березня: оприлюднили результати.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next