Армія рф потенційно може відновити наступальні дії під Вугледаром - ISW

Армія рф потенційно може відновити наступальні дії під Вугледаром - ISW

Внутрішня динаміка російської армії може бути причиною потенційного відновлення вартісних наступальних дій під Вугледаром, які обіцяють мало оперативної користі. Висновок аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

У ISW говорять, що за повідомленнями, міністр оборони росії сергій шойгу наказав командувачу Східного військового округу, генерал-полковнику Рустаму Мурадову взяти Вугледар за будь-яку ціну. Все для того, щоб зменшити критику в Міністерстві оборони росії щодо відсутності прогресу та значних втрат у районі Вугледара.

Також в Інституті вивчення війни нагадали про те, що нещодавно Шойгу відвідав Мурадова на заході Донецької області, ймовірно, з метою оцінити реальність наступу на Вугледар, а також подальшу роль Мурадова як командувача.

За попередньою оцінкою ISW, Мурадову знадобляться нові резерви живої сили та техніки, щоб виконати інструкції Шойгу, а заміна 155-ї морської піхотної бригади 136-ю мотострілецькою не є значною частиною необхідного підкріплення.

Досі незрозуміло, чи вирішив Шойгу надати Мурадову необхідні ресурси для відновлення наступу, але Мурадов може вирішити, що йому потрібно відновити наступальні операції, попри те, що він повинен продемонструвати свою компетентність на посаді командувача "ООС", - говорять аналітики.

За оцінками ISW, російським військам потрібно буде просунутися на 24 км від нинішньої лінії фронту навколо Вугледара, щоб підтримати операції в інших частинах Донецької області, а таких темпів просування російські війська не досягали з перших місяців повномасштабного вторгнення в Україну.

Відновлення вартісних наступальних операцій навколо Вугледара було б неправильним розподілом і без того виснажених сил на все більш безглузді оперативні зусилля, але особиста мотивація Мурадова може спонукати російські війська в цьому районі все ж таки відновити ці операції, - заявили у ISW.

Нагадаємо, що ГУР розповіло, скільки ворожої техніки вполював "народний супутник" від Притули.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
російські окупанти намагаються приховати участь у бойових діях, — ГУР МОУ російські окупанти намагаються приховати участь у бойових діях, — ГУР МОУ
Особливого масштабу такі звернення набули у частинах повітряно-космічних сил росії.
Loading...
Load next