В УПЦ МП вирішили не йти на "компроміси" і захищати Лавру

В УПЦ МП вирішили не йти на "компроміси" і захищати Лавру

Синод Української православної церкви, афілійованої з Російською православною церквою, заявив про рішення захищати Києво-Печерську Лавру "всіма законними засобами".  Йдеться у зверненні синоду УПЦ МП.

Закликаємо всіх кріпитися у вірі, підсилити свої молитви і всіма законними засобами захищати нашу найдорожчу святиню - Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру.

Очільники УПЦ МП заявили про зростаючий тиск і закликали прихильників їхньої церкви до "твердого і непохитного стояння у вірі".

Церковники також почали хвалитися, що відновлювали та відбудовували споруди Лаври, які були в них в оренді з 1988 року.

За їхніми словами, натомість влада намагається їх "всебічно залякати, умовити на якийсь "компроміс" і, в результаті, просто знищити.

При цьому синод УПЦ МП натякнув, згадавши, як тисячі вірян вийшли на хресний хід у 2-гу неділю Великого посту після Божественної літургії.

Також очільники УПЦ МП у відповідь начебто на звернення "благословити духовний труд по захисту нашого законного права й надалі молитися у Києво-Печерській Лаврі", пообіцяли, що "жодні причини не зможуть зламати нашу тверду волю відстоювати святе Православ’я".

Масштабний тиск на віруючих Української Православної Церкви зростає, і сьогодні ми звертаємось до усіх вас, возлюблені у Христі браття і сестри, зі словом живої любові і закликом до твердого і непохитного стояння у вірі, - говориться в заяві.

Нагадаємо, що рф змінить цілі для обстрілів: сконцентруються на логістиці та військових об’єктах – ГУР.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Крим - це Україна": у Києві біля посольства Росії обдерли білборд СБУ (фото) "Крим - це Україна": у Києві біля посольства Росії обдерли білборд СБУ (фото)
Білборд вже декілька днів перебуває у неналежному стані. Спершу з білборду зник один листок із закінченням слова "Україна", а тепер зірвали і частину зі словом "це".
Loading...
Load next