В Україні відзначають День хіміка

В Україні відзначають День хіміка

День хіміка — професійне свято працівників хімічної та нафтохімічної промисловостей України. Відзначається щорічно в останню неділю травня.

Свято встановлено в Україні «…На підтримку ініціативи працівників хімічної та нафтохімічної промисловості України…» згідно з Указом Президента України «Про День хіміка» від 7 травня 1994 р. № 219/94.

До Дня хіміка на хімічних підприємствах України проводяться святкові концерти та традиційні нагородження найкращих працівників. Масові святкування відбуваються у містах, в яких значна кількість населення задіяна у хімічній та нафтохімічній промисловостях. Так, у Сєвєродонецьку святкування Дня хіміка поступово переросло у святкування Дня міста.

Традиція відзначати День хіміка підтримується і в провідних університетах країни: у хіміко-технологічному, Київському, Харківському, Українській академії друкарства та Житомирському університетах щорічно проводяться концерти самодіяльності, науково-популярні конференції та фотовиставки.

Нагадаємо, Атака рф: Україна екстрено імпортувала електроенергію від Румунії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Українці зможуть скаржитися на порушення споживчих прав онлайн
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у тестовому режимі запустила чат-бот у Telegram. Тепер українці можуть поскаржитися на порушення їхніх прав у режимі онлайн.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next